Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Központi Könyvtár

A Budapesti Gazdasági Egyetem Központi Könyvtára és könyvtári hálózata a Budapesti Gazdasági Főiskola megalakulását követően, 2000-ben jött létre. Tagjai az egyetem négy, földrajzilag különböző helyén folyó képzések helyszínein működő kari könyvtárak és az Idegenforgalmi Szakkönyvtár.

 

A Központi Könyvtár

A Központi Könyvtár egyetemi szintű, önálló szervezeti egység, mely a Központi Könyvtár vezetőjének irányításával támogatja a karokon folyó oktató, kutató és tanulmányi munkát az egyetemen oktatott diszciplínák területén, a szakirodalmi információellátás szakmai és módszertani irányításával, korszerű, egységes, multifunkcionális könyvtári és információs ellátórendszer kialakításával.

A Központi Könyvtár

  • koordinálja a kari könyvtárak munkáját és együttműködését, a közös feladatok ellátását,
  • biztosítja az egyetemi szintű elektronikus információtartalmak (adatbázisok, e-book, e-folyóirat, stb.) hozzáférését,

  • megszervezi a kari és intézeti könyvtárak közös információs vagyonához való virtuális hozzáférést,

  • megszervezi a közös információszolgáltatást a kölcsönös érdeklődésre számot tartó hazai és külföldi adatbázisok konzorcionális keretek közötti, kedvező feltételekkel történő beszerzésével.

A Központi Könyvtár működéséről - különös tekintettel a kari könyvtárakkal történő együttműködésére és a szakmai irányításra - ügyrendje rendelkezik.

 

A Központi Könyvtár és a könyvtári hálózat küldetése

A Központi Könyvtár és a könyvtári hálózat küldetése az Egyetem széleskörű oktató, kutató, tanulmányi munkájának, valamint a tudomány és a gazdaság szakembereinek szolgálata.

A könyvtárak legfőbb feladata, hogy az Egyetem küldetésnyilatkozatában megfogalmazott célkitűzéseket támogassák, így különösen:

  • az Intézményben folytatott képzések szakmai, tudományos információs igényének kielégítése, a hallgatók, az oktatók és a kutatók ellátása,
  • állományukkal, hagyományos és elektronikus szolgáltatásaikkal a hazai és nemzetközi intézményekkel együttműködve biztosítsák az Egyetemen folyó képzés és kutatás legmagasabb szintű szakirodalmi információs ellátását, felhaszná­lóinak minőségi kiszolgálását.

 Az Egyetem Központi Könyvtára és könyvtári hálózata gyűjteményeivel, szolgáltatásaival, információs rendszerével, szakmailag jól felkészült munkatársaival az Egyetem alapvető fontosságú szervezeti egységei.

 

 Tagkönyvtárak:

Elérhetőségek
Cím: 1149 Budapest, Bagolyvár u. 6-10.
Telefon: 1/469-6669
Email: korom.szilvia@uni-bge.hu
Hírek

Hírek

A MeRSZ adatbázis májusi újdonságai

MeRSZ kutatás eredményei a BGE-n

Regisztrációval otthonról is elérhetők hallgatóinknak a könyvtári adatbázisok.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM