Keresés:
Események
«2019. április»
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

E-learning szerver (MOODLE)

Figyelem! 2018-tól 2019 őszéig e-learning szerverfejlesztések folynak, ezért egyes kurzusok már az új rendszerben érhetők el. Ezzel kapcsolatban tájékoztatást az oktatók biztosítanak hallgatóik számára!

A 2019. tavaszi szak- és záródolgozat-feltöltés plágiumszűréshez az új szerveren történik!

 

             
moodle.uni-bge.hu   moodle2.uni-bge.hu
régi szerver   új szerver

Technikai hiba (a szerver elérhetetlensége) esetén értesítendő: informatika@uni-bge.hu

Konkrét kurzus használatával, működésével kapcsolatban forduljon a kurzus oktatójához!

A szerver bejelentkezéssel használható - hallgatók Neptun hozzáférésükkel, oktatók és más intézményi munkatársak AD loginjukkal és jelszavukkal tudnak belépni.

 


 

Figyelem!

A BGE üzemeltet más e-learning szolgáltatást is (Coospace), ezt jellemzően a budapesti karok és hallgatóik használják.

A MOODLE nevű e-LMS (e-learning management system = elektronikus tanulásmenedzselő rendszer)  böngészővel használható komplex online tanulási környezet útmutatókkal, tananyagokkal, tudásfelmérő és számonkérési lehetőségekkel, fogalomtárakkal, valamint kommunikációs lehetőségekkel a hallgatók és oktatók között.

Az e-learning szerver egyik célja a kontakt (tantermi, jelenléti) oktatás támogatása, kiegészítése. Ezzel vegyes, e-alkalmazásokat társító oktatás (blended learning) jön létre, mely egyesítheti a jelenléti és online oktatási formák előnyeit. Kontakt oktatás támogatása esetén  nem váltja ki a foglalkozásokon való részvételt és a foglalkozás jellegétől függő, elvárt hallgatói aktivitást.

Az e-tanulási környezet hallgatói aktivitást elemző statisztikai eszközeivel biztosítja az oktatók számára a hallgatók tanulmányi előmenetelének szoros nyomon követését, ezzel pedig elősegíti a szükséges korrekciók kezdeményezését és a hatékonyabb tanulmányi mentorálást. Ez utóbbiak révén - hallgatói fogadókészség megléte esetén - csökkenthető az eredménytelen vizsgateljesítmény és a lemorszolódás.

A MOODLE a hasonló célú LMS-ek egyike, teljes nevén Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment. Kiválasztása mellett a jelentős nemzetközi és hazai elterjedtség, valamint az ennek megfelelően nagy fejlesztői tábor szólt.


Használatot segítő információk, dokumentumok:

Moodle fejlesztői portál (magyar nyelvű)

MoodleMoot - hazai Moodle konferencia portál a használói közösségnek

 


Utolsó módosítás: 2019.04.16. SzGT


Hírek

Hírek

A GKZ oktatója, dr. Takács Dávid főiskolai docens az Erasmus+ oktatói mobilitás program keretében 2019. április 8-tól 2019 április 10-ig vendégelőadóként vett részt a csehországi Moravian Business College Olomouc INTERNATIONAL...

BGE GKZ csapata bejutott a Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Corvinus Egyetem MNB Tanszéke által szervezett Országos Bank / Code Verseny elődöntőjébe, amely 2019. 04. 10-én (szerdán) került lebonyolításra Budapesten.

A XXXIV. OTDK Közgazdaságtudományi Szekcióját a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara rendezte meg 2019. április 11-13-án. A rendezvényre összesen 431 dolgozatot neveztek 34 felsőoktatási intézményből 44 tagozatban. A...

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM