Keresés:
Események
«2019. június»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

E-learning szerver (MOODLE)

Figyelem! 2018-tól 2019 őszéig e-learning szerverfejlesztések folynak, ezért egyes kurzusok már az új rendszerben érhetők el. Ezzel kapcsolatban tájékoztatást az oktatók biztosítanak hallgatóik számára!

A 2019. tavaszi szak- és záródolgozat-feltöltés plágiumszűréshez az új szerveren történik!

 

             
moodle.uni-bge.hu   moodle2.uni-bge.hu
régi szerver   új szerver

Technikai hiba (a szerver elérhetetlensége) esetén értesítendő: informatika@uni-bge.hu

Konkrét kurzus használatával, működésével kapcsolatban forduljon a kurzus oktatójához!

A szerver bejelentkezéssel használható - hallgatók Neptun hozzáférésükkel, oktatók és más intézményi munkatársak AD loginjukkal és jelszavukkal tudnak belépni.

 


 

Figyelem!

A BGE üzemeltet más e-learning szolgáltatást is (Coospace), ezt jellemzően a budapesti karok és hallgatóik használják.

A MOODLE nevű e-LMS (e-learning management system = elektronikus tanulásmenedzselő rendszer)  böngészővel használható komplex online tanulási környezet útmutatókkal, tananyagokkal, tudásfelmérő és számonkérési lehetőségekkel, fogalomtárakkal, valamint kommunikációs lehetőségekkel a hallgatók és oktatók között.

Az e-learning szerver egyik célja a kontakt (tantermi, jelenléti) oktatás támogatása, kiegészítése. Ezzel vegyes, e-alkalmazásokat társító oktatás (blended learning) jön létre, mely egyesítheti a jelenléti és online oktatási formák előnyeit. Kontakt oktatás támogatása esetén  nem váltja ki a foglalkozásokon való részvételt és a foglalkozás jellegétől függő, elvárt hallgatói aktivitást.

Az e-tanulási környezet hallgatói aktivitást elemző statisztikai eszközeivel biztosítja az oktatók számára a hallgatók tanulmányi előmenetelének szoros nyomon követését, ezzel pedig elősegíti a szükséges korrekciók kezdeményezését és a hatékonyabb tanulmányi mentorálást. Ez utóbbiak révén - hallgatói fogadókészség megléte esetén - csökkenthető az eredménytelen vizsgateljesítmény és a lemorszolódás.

A MOODLE a hasonló célú LMS-ek egyike, teljes nevén Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment. Kiválasztása mellett a jelentős nemzetközi és hazai elterjedtség, valamint az ennek megfelelően nagy fejlesztői tábor szólt.


Használatot segítő információk, dokumentumok:

Moodle fejlesztői portál (magyar nyelvű)

MoodleMoot - hazai Moodle konferencia portál a használói közösségnek

 


Utolsó módosítás: 2019.04.16. SzGT


Hírek

Hírek

A rendezvényen résztvevő vállalatok képviselői 33 fő pályázót hallgattak meg. Az állásinterjúk keretében a fiatalok arról próbálták meggyőzni a vállalatok vezetőit és HR-es munkatársait, hogy Ők a legalkalmasabbak arra, hogy a...

A választás szabadságát megkönnyítendő – esetleg némileg befolyásolandó – ajánljuk az Olvasó szíves figyelmébe a szemeszter utolsó, egyben az egész nyári szünetet átfogó kiállítási anyagát. Aktualitását a nyár beköszönte, a...

Gyakornoki és egyéb munkalehetőségek hallgatók számára...

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM