Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Folyóiratok

ISSN 2498-9037 

 

Logisztika - Informatika - Menedzsment folyóirat


Kedves Olvasó!


A LIM Szerkesztőbizottsága nevében szeretettel köszöntöm a lap olvasóit. Lapunk a 2016. évben jelenik meg először, a tervek szerint évente egy alkalommal. Szeretnénk, ha a témakörökben érdekelt szakemberek minél szélesebb köréhez eljutna a folyóirat, így a lap alapítói az on-line megjelenési formát választották.

A lap három dinamikusan fejlődő tudományterület képviselőinek szeretne publikációs lehetőséget biztosítani.

A logisztika szerepét a világgazdasági folyamatokban nem kell hangsúlyozni. A globalizáció, a vevői igényeknek, percepcióknak megfelelő széles termékválaszték, a szolgáltatási folyamatok zavartalan ellátása mind a logisztika nélkülözhetetlenségét mutatja. E tudományterületen nagyon sok fontos kutatás zajlik, s Magyarországon több műhely komoly eredményeket mutatott fel az elmúlt években. A folyóiratunkban e műhelyekben elért eredményeket kívánjuk bemutatni, illetve fiatal logisztikai kutatóknak is szeretnénk publikációs lehetőséget biztosítani.

Az informatika a másik olyan terület, mely ma a gazdasági fejlődésben rendkívül fontos szerepet játszik. Akár még néhány évtizeddel ezelőtt is elképzelhetetlen volt, hogy számítógépek, mobileszközök, fontos alkalmazások nélkül nem tudunk majd élni. A közösségi hálózatok teljesen behálózzák a világot, a fiatalok folyamatosan ezeken a hálózatokon élik napjaikat. Ugyanakkor az iparban, a szolgáltatásokban is jelentős változások történtek az informatika miatt. Folyóiratunkban nyitottan szeretnénk minden olyan informatikai témának helyet adni, amelyek ezekkel a kérdésekkel foglalkoznak. Az alapító intézmény specialitása miatt azonban különösen azokat az informatikai kutatási eredményeket várjuk, amelyek valamilyen módon a gazdasági, pénzügyi folyamatokhoz kapcsolódnak.

A harmadik terület a menedzsment témakörét öleli fel. A korszerű gazdálkodás, a termelés a szolgáltatásnyújtás és a vevők igényeinek maradéktalan kielégítése nem működhet hatékony irányítási, vezetési szervezet nélkül. Folyamatosan megújuló szemlélettel, újszerű technikákkal és eszköztárral felvértezve kell reagálni napjaink és a jövő kihívásaira. A menedzsment tehát az előző két tudományterület nélkülözhetetlen kísérője és támogatója. Ez indokolja, hogy folyóiratunkban is foglalkozzunk ennek a területnek az eredményeivel, és bemutassuk az ebben a témában kutató munkatársakat.

Remélem a folyóirat olvasása közben minden kedves Olvasónk talál majd magának olyan cikket, amelyik gondolatébresztő, esetleg hiánypótló lesz.

 

Dr. Gubán Miklós
főszerkesztő

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM