Keresés:
Medic-Network (lezárt)

 

Medic-Network - Nemzetközi hálózat fejlesztése az egészségügyi tudásterjedési hálózat kutatására

Kutatás vezetője: Dr. habil Solt Katalin

Kutatásvezető elérhetőségei: solt.katalin@uni-bge.hu

Kutatás témája: kutatási hálózat, hálózatelemzés, kompetencia-fejlesztés

JEL kód: D85, I21

A kutatásban részt vevő személyek: Dr. Antal Anita, Balázsné dr. Lendvai Marietta, Dr. Balogh Csaba, Dr. Bencsik Andrea, Dr. Csanádi Ágnes, Csapai Erzsébet Gyopár, Géring Zsuzsanna, Dr. Gubán Miklós,  Dr. Lányi Katalin, Nagy Orsolya, Márkus Mónika, Dr. Solt Katalin, Dr. Szekeres Diána , Dr. Takács Dávid, Pethőné Choma Anita Márta, Dr. Weisz Ágnes

A kutatás módszerei: vegyes

A kutatásban részt vevő intézmények: U1 Research Nonprofit Kft.

A kutatás forrása: külső forrás – EU-s pályázat

A kutatás státusza: lezárt kutatás

A kutatás időtartama: 2015.04.01. - 2015.11.30.

Publikus tartalom: -

 


A kutatás rövid leírása:

A projekt során a kutatói hálózat tagjai közösen készültek fel egy kiválasztott kutatási téma (tudásterjedés hálózata) előkészítésére, a kutatást megvalósító hálózat kiépítésére és fejlesztésére, valamint módszertanilag felkészültek a hálózatban történő hálózat-kutatásra. A projekt fő eredményeként a külföldi partnerekkel nemzetközi kutatási programot készítettünk elő és alapoztunk meg.
A projekt 8 hónapos időkeretében a kutatók kutatási előkészületi tevékenységet folytattak, melynek legfőbb eredménye az elkészült kutatási terv. Mindezt elősegítette több támogató tevékenység: a projekt során a Főpályázó három alkalommal rendezett tréninget, a külföldi partnerek részvételével, 3 témában (idegen nyelv, hálózatelemzés, adatbáziselemzés) továbbképzések lettek lebonyolítva, nyári egyetemeken vettek részt a kutatók. Beszerzésre került a speciális egészségügyi adatokat feldolgozó rendszer, speciális utánkövetéses preferenciakutatás valósult meg egy egészségügyi szakkiállítás meglátogatásával, a kutatási adatgyűjtésben és elemzésben hallgatók is bevonásra kerültek. A 3 nemzetközi workshop keretében értékes nemzetközi kapcsolatok születtek. A kedvezményezett megkötött 3 nemzetközi együttműködési megállapodást.
A projekt az ismeretterjesztés a kutató-fejlesztő munka társadalmasítása terén is élen járt, a kommunikációs szakértők szolgáltatásai révén széleskörű sajtólefedettséget kapott a kutatócsoport.

 


[Közzététel: 2016.06.08., 17:10]

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM