Keresés:
TÁMOP-4.2.2.B-10/1 Komplex Tehetséggondozás a BGF-en
 

TÁMOP-4.2.2.B-10/1

Komplex Tehetséggondozás a BGF-en

Hivatkozási szám: TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0002

Állapot: LEZÁRULT

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A projekt megvalósulásának helyszíne: a BGF tagintézmények telephelyei
A projekt megvalósításának kezdete: 2012. január
A projekt megvalósításának befejezése: 2013. május
Elnyert támogatás összege: 45.000.000 Ft
Az intézmény által biztosított önerő: 0 Ft

A pályázat kiírás szerinti alapvető célja "olyan komplex feltételek megteremtése a felsőoktatási intézményekben, amelyek lehetőséget biztosítanak a tehetségek számára az egyedi, és közösségi tudományos fejlődésre. Ennek része az intézményen belüli tehetségsegítő programok működtetése, fejlesztése, amik az arra érdemes hallgatóknak lehetőséget és anyagi hátteret biztosítanak a tudományos fejlődésre, valamint azokat az oktatókat, kutatókat támogatják, akik aktívan rész vesznek az utánpótlás nevelésében."

A "Tudományos képzés műhelyeinek támogatása" című TÁMOP-4.2.2. B-10/1 (Társadalmi Megújulás Operatív Program) pályázat keretében 45 millió Ft-ot nyert a BGF tehetséggondozásra. A program fő célkitűzése a szakkollégiumi munka és a TDK-tevékenység fejlesztése. A pályázat megvalósítása a főiskola öt képzőhelyén - műhelyében - (a budapesti Pénzügyi és Számviteli, Külkereskedelmi, valamint Kereskedelmi és Vendéglátóipari Karokon, a PSZK Salgótarjáni Intézetében és persze a GKZ-n) zajlik.

A pályázat keretében 2012 januárja és 2013 májusa között a hallgatók tíz úgynevezett vitanapon, két félévzáró konferencián valamint műhelyenként két-két szakmai kurzuson és egy-egy szakmai kiránduláson vehetnek részt. Ugyancsak pályázati forrásból valósítunk meg főiskolai szinten három alapkutatást. Karunk irányításával a budapesti PSZK és a Salgótarjáni Intézet közreműködésével a felsőoktatás nemzetgazdasági hatását vizsgáljuk. A kutatások lebonyolításában a hallgatókra is komoly feladatok hárulnak.

Karunkon a projekt keretében

- 2012 elején megvalósult a szakkollégiumi szoba berendezése (F 108-110.);

- 2012. február 22-én a zalaegerszegi szakkollégisták is részt vettek az első vitanapon, melyet a KVIK rendezett;

- márciusban indult a "Társadalomtudományi kutatási módszerek gyakorlati alkalmazása" című szakmai kurzus, Lambertné Katona Mónika gondozásában és Zsupanekné dr. Palányi Ildikó közreműködésével.

A megvalósítás kari felelősei:
Dr. Solt Katalin, műhelyvezető
Dr. Takács Dávid, kari projektmendzser és szakkollégiumi vezető
Zsupanekné dr. Palányi Ildikó, TDK-felelős


Hírek

Hírek

Környezetbarát, geotermikus energiát hasznosító, klimatizált, teljesen akadálymentesített és WiFi-vel ellátott épületben várjuk az érdeklődőket!

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM