Keresés:
Események
«2020. augusztus»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Visszatekintés (2019- )

2020. február 20.

PÉNZ ÉRTÉKE KONFERENCIA - Iránytű a pénzügyi döntésekhez

Előadók:

Dr. Tóth József, ny. intézetigazgató,  főiskolai tanár
Balázsné dr. Lendvai Marietta, BGE GKZ főiskolai docens

Dr. Tóth József főiskolai tanár, nyugalmazott intézetigazgató a nyugdíjakról, a nyugdíjas szövetkezetekről és a piramisjátékokról, Balázsné dr. Lendvai Marietta főiskolai docens pedig többek között az új, innovatív fizetési megoldásokról tartott előadást.

 

 
(fotók: Lukács-Gaál Eszter)
2019/2020. őszi félév
2019. szeptember 19.

Színezd újra-kommunikáció idős korban
Fehér Piroska, tanár, life coach, tréner

Előadásában új barátságok, közzösségek kialakítására buzdította a senior hallgatókat, kiemelve, hogy idős korban is lehet színes és mozgalmas boldog életet együtt és vidáman.

Önkéntesség – közösségépítés – belső motiváció
Tóth Szilvia, közgazdász, business coach

A közösségépítés és önkéntesség fontosságáról beszélt. Bemutatta egy közösségi kezdeményezésen alapuló fitt park kialakításának folyamatát, felhívva a figyelmet arra, hogy az online media használatával hogyan fokozható egy közösségi kezdeményezés népszerűsége.

Fotók


2019. október 3.

Hogyan védd meg magad az interneten
Klausz Melinda, közösségi média szakértő

Előadásában gyakorlati példákon keresztül mutatta be a közösségi media használata során felmerűlő veszélyeket és adott javaslatot azok kiszűrésére, illetve elkerülésére.

A szomszéd fája mitől zöldebb?
Horváth Rudolfné, táj- és kertépítészmérnök, Zeg. Városvédő Egyesület vezetőségi tagja, Magyar Faápolók Egyesületének t.
Dr. Puskás Lajos, okl. tájépítészmérnök, Magyar Faápolók Egyesülete alelnöke, minősített favizsgáló szakértő, táj- és élővilágvédelmi szakértő

A Zalaegerszegi Városvédő Egyesület képviseletében a város kiemelt parkjainak, fáinak állapotát mutatták be, kiemelve védelmük fontosságát. Bemutatásra kerültek azok az új technológiai megoldások, melyek alkalmazásával a fák élettartama megnövelhető, kivágásuk elkerülhető.

Fotók


2019. október 17. 

Anno a televízió...
Találkozás Endrei Judittal - szórakoztató nosztalgiázás sok történettel, képpel, bejátszással

Közös nosztalgiázásra invitálta a hallgatótságot, melynek során mesélt arról, hogy a falusi kislány hogyan került a televízió színes világába, hogy kezdte tévés pályáját. Mesélt a ma már legendának számító kollégáiról, műsorokról, felidézve emlékezetes pillanatokat is.

Fotók 


2019. november 7.

Mesterséges intelligencia
Dr. Zelena András, BGE Külkereskedelmi Kar, főiskolai docens

Előadásában a Mesterséges Intelligencia aktuális kérdéseit, valamint a jövőképet vázolta fel. Szóba került az önvezető autók mellett a háztartási gépek, gyártásoptimalizálási folyamatok során felhasználható MI, valamint az orvosi, orvostechnológiai alkalmazása is.

Kutatás-fejlesztés-innováció az agrárium szolgálatában
Szabó Péter, tanársegéd, PE, Georgikon Kar, Kertészeti Tanszék

Előadásában a mezőgazdaság aktuális kihívásai és a kutatás-fejlesztés fontossága került bemutatásra. Az előadás megkísérelte áttekinteni a precíziós gazdálkodás jelenlegi helyzetét, továbbá a digitalizáció, az automatizáció, a robotizáció és a mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit a mezőgazdaságban. Az előadó bemutatta az UAV-k (pilóta nélküli repülőgépek), azaz a drónok agráriumban betöltött szerepét, továbbá betekintést engedett a Pannon Egyetem Georgikon Kar K+F+I tevékenységébe.

Fotók


2019. november 21.

A családi ezüst nyomában- A magyar családi vállalkozások utódlásának kihívásairól
Dr. Heidrich Balázs, rektor

A senior hallgatók az előadás keretében megismerkedhettek a családi vállalkozások jellemzőivel. Bemutatásra került a BGE családi vállalkozásokkal foglalkozó kutatási programja és a Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ tevékenysége. Az utódlás kérdése rendkívül fontos napjainkban, ezt tükrözték vissza az előadást követően, a senior hallgatók által feltett kérdések is.

Innovációs és Tudásközpont bemutató túra
Lambertné Katona Mónika, BGE GKZ kiemelt projektigazagt
ó

Az épületbejárás során a résztvevők megismerhették az Innovációs és Tudásközpont létrejöttének történetét az ötlettől a megvalósításig. Hat megújult funkciójú teremben a kar oktatói rövid bemutató órát tartottak.

Fotók

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM