Keresés:
Események
«2020. augusztus»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Hallgatói Önkormányzat (HÖK)

 

A Hallgatói Önkormányzat Facebook-oldala

Elérhetőségek:
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Gasparich M. u. 18/A
Iroda: F épület (Innovációs és Tudásközpont), fszt. 009-es szoba
Telefon: +36(92)509-937 (csak a HÖK Iroda nyitvatartási idejében) *** E-mail: hok.gkz@unibge.hu

Vezetőség:

Weinhoffer Petra (HÖK elnök)
Neszvecskó Petra Eszter (alelnök)
Rosta Hella (programokért felelős alelnök)
Farkas Dávid (Diákjóléti Bizottság elnök)

További HÖK tagok:

Borbola Fanni Laura
Csikós Fanni
Farkas Rebeka
Glavanits Dávid
Horváth Balázs
Kalmár Laura
Pete Vanda Flóra
Pucskó Rozi Zselyke
Rohonczi Dóra
Turcsics Balázs Tivadar

HÖK Iroda nyitvatartása a 2019/2020. tanév II. félévében:

Kedd 9.40-11.10 és 14.40-17.00 
Szerda 8.00-11.10 és 13.00-16.10 
Csütörtök 11.20-14.30

Nyitvatartási időn kívül problémáitokkal forduljatok Hozzánk bátran e-mail-ben vagy Facebookon!


Mi a HÖK? 

A HÖK vagyis a Hallgatói Önkormányzat egy fiatalok által működtetett szervezet, amelynek tevékenységét a felsőoktatási törvény, különböző egyetemi és kari szabályzatok, valamint a saját maga által alkotott Szervezeti és Működési Szabályzat határozza meg. Ez utóbbi lehetőséget ad arra, hogy a hivatalosan meghatározott (kötelező) feladataink mellett saját ötleteinktől és kreativitásunktól vezérelve alkothassunk és dolgozhassunk azért, hogy a hallgatóknak színesebb legyen a főiskolás életük. A HÖK a hallgatók érdekvédelmi szervezete, amelynek az a célja, hogy megkönnyítse a hallgatók életét, kapcsolatot teremtsen a Kar vezetése és a hallgatók között. A HÖK foglalkozik a hallgatók szociális ügyeivel, mint például szociális támogatással, rendkívüli szociális támogatással és továbbá rendezvények szervezésével és lebonyolításával. 

Mi a HÖK feladata? 

Vannak olyan feladataink, melyeket törvény vagy egyéb szabályzat ír elő, s mi ennek próbálunk maximálisan eleget tenni. Mivel ezek komoly és felelősségteljes munkák, már most – tanulmányaink alatt – megtanuljuk, hogy mit jelent egy előre meghatározott feladatot a rendelkezésre álló eszközökkel pontosan, szabályosan, határidőre elvégezni. Ez nagyban megkönnyítheti majd a „nagybetűs életbe” való beilleszkedést egy komoly elvárásokat támasztó munkahelyen. Ilyen feladataink: 

Érdekvédelem: érdekvédelmi tevékenységünk alapja a hallgatók kötelezettségeinek és jogainak megfelelő szabályozottság biztosítása. Igyekszünk segíteni, a lehető legegyszerűbb módon orvosolni a problémát. Ha tehát valamit elfelejtettél, valamit nem tudsz, vagy nem találsz, kérdésed, problémád merül fel, fordulj bátran hozzánk! („F” épület 007) Nyitvatartási időben megtalálsz minket. 

Diákjólét: a HÖK Diákjóléti Bizottsága állapítja meg minden félév elején az ösztöndíj sávokat, valamint a hozzá tartozó összegeket. Természetesen ennek kötött keretei vannak, a sávok kialakítását az évfolyamátlag, az összegek meghatározását pedig a rendelkezésre álló hallgatói normatíva határozza meg. A rendszeres szociális támogatás, illetve az elsősöknek járó alaptámogatás véleményezését is a Diákjóléti Bizottság végzi, a Hallgatói Térítések és Juttatások Bizottságának egyetértésével, amely egyetemi szintű szervezet.


Programszervezés: az egyetemi élet elsősorban a tanulásról, másodsorban a bulizásról szól. Tanulnod kell, erről gondoskodik az iskola, de hogy ennek fáradalmait ki tudd pihenni egy jó buli keretében barátaiddal karöltve, ezt mi biztosítjuk. 

Minden évben 5 nagyobb rendezvényünk van, ezeket a tanév rendjében mutatjuk be.

  • Augusztus végén a belépő hallgatók első rendezvénye a Gólyatábor. A főiskolás éveket, a beiratkozást megelőzően  szervezzük. Azért szervezzük, hogy a gólyák barátot, barátnőt szerezzenek és megismerjék a felsőbb éves társaikat. Nem utolsó szempont, hogy jól induljon a főiskolás élet. Könnyebb úgy elkezdeni a főiskolás éveket, hogy van néhány ismerős arc, tudjuk, kihez lehet fordulni. A gólyatábor alapvetően bepillantást enged a főiskola életébe, a beilleszkedést szolgálja.
  • Novemberi rendezvényünk a Gólyabál. A kar hagyománya, hogy minden évben a gólyák egy nyitótánccal nyitják meg a rendezvényt. Éjfélkor pedig táncverseny veszi kezdetét, ahol komoly díjazások vannak. A továbbiakban a főszerepet a buli veszi át.
  • Február elején már hagyománnyá nőtte ki magát, hogy a második félévet egy hatalmas beöltözős Farsangi bál rendezésével nyitjuk meg.
  • Márciusi rendezvényünk a diplomaosztó bankett. Ekkor búcsúztatjuk a végzős hallgatókat ünnepi vacsorával és zenével.
  • Áprilisban szervezzük a Főiskolás Fesztivált, mely 2016-tól a Zalaegerszegi Egyetemi Napok (ZEN) néven zajlik. Ez három napos rendezvény szakmai programokkal, bulival, humoresttel, és egyik napon szabadtéri kikapcsolódással. Foci, főzés és egyéb programok, extrém játékokkal, sporttal fűszerezve. A Főiskolás Fesztivál nemcsak a hallgatók szórakozását szolgálja, lassan városi rendezvénnyé fejlődik.


Miért érdemes a HÖK tagjának lenni? 

Mindenki másért szereti a HÖK-öt. Van aki a felelősségteljes, kreatív munkákat élvezi, van, aki azt, hogy kipróbálhatja magát változatos munkakörökben, van aki pedig egyszerűen csak a társaságot szereti. Olyan is akad, aki a bulikat szervezi. Persze az sem mellékes, hogy a tanórák közötti hosszabb szünetek sem válnak kényszeredett várakozássá, hanem a HÖK irodában a legkülönfélébb módon kihasználhatók.

 


[Tartalomfelelős: BGE GKZ Hallgatói Önkormányzat * Frissítve: 2020.02.25., SzGT]
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM