Keresés:
Események
«2020. augusztus»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Programjaink

 PROGRAMJAINK

 

Hol vannak a Férfiak? Beszélgetés Bedő Imre közgazdásszal, a Férfiak Klubja alapítójával
2015.02.26.
Válságban a férfi, női (és emberi) értékek? Férfias nők, nőies férfiak? Válságban a párkapcsolatok, a család, a közösségeink és a társadalom? Nehéz elköteleződni, felelősséget vállalni – vagy csak nem merünk? Kevés a jó példa otthon és környezetünkben? Férfiasság macsóság? Ilyen és hasonló kérdésekre kerestük a választ a BGF GKZ Infocentrumának tetőtéri nagytermében rendezett beszélgetésen.


Szakkollégiumi előadások - Vendégeink: Dr. Engelberth István főiskolai docens  és Bogdán László polgármester
2015.02.17.
Színvonalas előadásokat hallhattak mindazok, akik ellátogattak erre a programunkra. Eléggé borúlátó képet festett Észak-Nógrádról, pontosabban Szécsény városáról és térségéről Dr. Engelberth István főiskolai docens, a BGF PSZK munkatársa. A lehangoló társadalmi-gazdasági mutatók és irányvonalak bemutatásán túl, az előadó arra is felhívta a figyelmet, hogy a fejlesztések meglehetősen átgondolatlanok, így kevéssé szolgálják a térség fölzárkózását.

Bogdán László, a Baranya megyei Cserdi polgármestere a település sikerének hátteréről beszélt. A korábban munkanélküliség és bűnözés sújtotta, mintegy négyszáz fős, döntően cigány lakosságú faluban először is lebontották a rácsokat – fizikailag és képletesen is, ember és ember között. A község első embere ráébresztette a helyieket, hogy csak munkával tudnak előrejutni. A törekvés nyomán a falu növénytermesztésbe kezdett és időközben több neves étterem beszállítója is lett. Bogdán László legfőbb megszívlelendő tanácsa talán az lehetne, hogy tanuljunk meg viselkedni; csak őszinte, tényeken alapuló, nyílt párbeszéd útján lehet megoldani az ország problémáit.


Szakkollégiumi kurzus -  Orosz nyelv és kultúra (30 óra)
2014. tavasz


Tagtoborzó szakkollégiumi futás
2013.12.03.


Szakmai eszmecsere - Szakértői előadás és nyilvános beszélgetés a gazdasági növekedés témájáról
2013.11.26.


Szakkollégiumi nyílt napok - Tagtoborzás három alkalommal
2013. május - április


Félévzáró Szakkollégiumi Konferencia és Projektzárás
A rendezvény megszervezése, illetve vendégül látása a TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0002 Komplex tehetséggondozás a BGF-en című pályázat keretében
2013. május 30-31.


Kutatás -  Az önkéntes munka szerepe Zala megyében
TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0002 Komplex tehetséggondozás a BGF-en című pályázat keretében
2013. tavasz


Kutatás - A felsőoktatás gazdasági hatásai
Közös kutatás a BGF PSZK Budapesti Karával és a Salgótarjáni Intézettel a TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0002 Komplex tehetséggondozás a BGF-en című pályázat keretében
2012. tavasz – 2013. tavasz


Szakkollégiumi tanulmányút (TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0002 Komplex tehetséggondozás a BGF-en című pályázat keretében)
Febr. 28. - márc. 2.


Félévzáró Szakkollégiumi Konferencia - Zalaegerszeg, 2012. augusztus 22-23. (TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0002 Komplex tehetséggondozás a BGF-en című pályázat keretében)

Medvéné dr. Szabad Katalin rektorhelyettes asszony megnyitó szavaival és tudományos előadásával augusztus 22-én délelőtt kezdetét vette a TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0002 „Komplex tehetséggondozás a BGF-en” című pályázat keretében és a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg által megrendezett kétnapos Félévzáró Szakkollégiumi Konferencia. Az oktatók, hallgatók és egyéb szakemberek délelőttönkénti színvonalas előadásai során a BGF munkatársai és szakkollégiumi műhelyei megismerkedhettek egymás kutatásaival. A konferencia résztvevőit érte az a megtiszteltetés, hogy elsőként próbálhatták ki a zalaegerszegi kar nemrégiben megérkezett húsz új kerékpárját, amelyeket a KEOP-6.2.0/A „Zöld Kampusz mintaprojekt Zalaegerszeg” keretében nyert az intézmény. A közel 40 fokos nyári hőségben a Gébárti-tónál tartott közösségi és sportprogramok szolgálták a felüdülést és a személyes kapcsolatok kialakítását, elmélyülését, ami minden bizonnyal hozzájárul a főiskola hatékonyabb működéséhez. A finom és kiadós vacsorát a zalai szakkollégisták főzték szabadtűzön bográcsban. A konferencián sor került az eddigi TÁMOP-os események és szakkollégiumi élet értékelésére és az új csapásirányok kijelölésére is. Az elhangzott előadások egy konferenciakötetben kerülnek megjelentetésre. A kiadványba további anyagokat is várnak a szervezők a szakkollegium@pszfz.bgf.hu elektronikus postacímen szeptember végéig. Az esemény mérföldkőnek tekinthető a BGF-es tehetséggondozás történetében.

Konferenciaprogram a Dokumentumtárban található.

[Közzétételre küldte: Dr. Takács Dávid PhD * Érkezett: 2012.08.25., 17:42]


"Szakkollégium - Kutatási módszerek gyakorlati alkalmazása" választható kurzus a BGF TÁMOP-4.2.2/B-10/1-es tehetséggondozási pályázatának keretében

Indulás: 2012. április 5. csütörtök, 15:30
A foglalkozásokon való részvételnek előtanulmányi követelménye nincs, nem kellenek előzetes statisztikai ismeretek ahhoz, hogy követni lehessen a tananyagot. Lamberné Katona Mónika és Zsupanekné dr. Palányi Ildikó tanárnők fogják bevezetni Önöket a társadalomtudományi kutatás módszereinek rejtelmeibe.
A kurzus választható tantárgynak minősül, kreditpont jár a teljesítéséért. A tanfolyam valósul meg.

Kapcsolódó dokumentumok a Dokumentumtárban: részletes tematika és tárgyfelvételi kérelem adatlapja


BGF Szakkolégiumok I. Szakmai Vitanapja (BGF KVIK, 2012.02.22.)

A BGF szakkollégiumai a tavaszi félévben kölcsönösen bemutatkoznak egymásnak. Az első vitanapra a KVIK-en került sor, melynek keretében három előadást hallgathattunk és vitathattunk meg [Puczkó László (Magyar Turisztikai Szakértők Egyesület, elnök): Aktualitások a turizmus kutatásban;  Madák Noémi és Gonda Gabriella: Globális kihívások a turizmus piacán – kiemelten a felelős turizmusban; Csaba Ágnes: Az umami ízvilága].

A rendezvényen részt vett zalaegerszegi hallgatók - Dákai István, Gombási Kriszina, Miháldinecz Tamás István, Vajda Evelin - beszámolóját olvashatják a Dokumentumtárban (A rendezvény a TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0002 „Komplex tehetséggondozás a BGF-en” pályázati program része.)

[Közzétételre küldte: Dékáni Hivatal * Érkezett: 2012.04.05., 6:43]


Zöld Kampusz biokertészet
A város és kar céljaival összhangban a szakkollégium is nagy súlyt fektet a környezettudatos viselkedés előmozdítására. Még a hivatalos megalakulásunk előtt, 2010 őszén, az intézmény dolgozóinak és hallgatóinak  összefogásával sikerült mintegy 50 négyzetméternyi terülten biokertészetet létesítenünk. A hallgatók Szakkollégisták földközlebennemcsak láthatták, miképpen lehet mezőgazdasági termelésre alkalmas termőföldet létrehozni s magokat ültetni, hanem mindebben aktívan közreműködtek is. Egy év múltán bővítésre került sor, ezáltal az eddigi terület mintegy kétszeresén gazdálkodhatunk.
A BGF GKZ oktatóival és az MKT helyi szervezetének tagjaival karöltve egy tudományos kutatás keretében felmértük a város lakosságának köryezettudatosságát. A hallgatók közel száz embert kérdeztek meg mélyinterjús, illetve kérdőíves formában, valamint közreműködtek az adatok feldolgozásában.

 

 

 

 

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM