Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

A tanszék a Menedzsment és Gazdaságinformatikai Intézeti Osztály és a Közgazdasági és Módszertani Intézeti Osztály összevonásával jött létre 2018. szeptember 1-jével. A tanszék gondozza az alábbi szakokat/képzéseket:

  • gazdaságinformatikus (alapképzés),
  • gazdálkodási és menedzsment (alapképzés, felsőoktatási szakképzés),
  • gazdasági logisztikus, pályázati projektmenedzser, business coach (szakirányú továbbképzés).

A gazdaságinformatikai szakhoz kapcsolódóan a tanszék oktatási célja az, hogy a hallgatók megismerkedjenek az informatika alapjaival, össze tudják kapcsolni a gazdasági folyamatokkal és ismeretekkel, szakemberként hatékonyan tudják használni az információ-technológia által nyújtott lehetőségeket.

Gazdálkodási és menedzsment szakon célunk, hogy a hallgatókat felvértezzük a különböző gazdálkodó szervezetek irányításához szükséges korszerű ismeretekkel. Hallgatóinknak olyan tudást szeretnénk átadni, amelyekkel képesek lesznek a különböző méretű vállalatok vezetési feladatait magas színvonalon ellátni. Mind a termelő, mind a szolgáltató szervezetek folyamatainak tanulmányozása során hangsúlyt fektetünk a problémafelismerésre és –megoldásra.

Szakirányú továbbképzéseinken a gyakorlatban már dolgozó szakemberek ismereteinek bővítését, tudásuk frissítését, illetve szakmai profiljuk bővítését szeretnénk támogatni.

A tanszék  oktatási profiljába tartoznak a közgazdasági és módszertani alapozó tárgyak, a menedzsment, a logisztika és a gazdaságinformatikai területek tárgyai. A tanszék oktatói irányítják a CISCO-labor, a „Pick to ligh” labor, és a Diákvállalkozói Iroda működését. Oktatóink támogatják a TDK-kutatásokat konzulensi segítség nyújtásával, s aktív részt vállalnak a szakkollégium vezetésében és működtetésében. A vállalati jó gyakorlatok bemutatása céljából rendszeresen szervezünk üzemlátogatásokat, s hívunk vendégelőadóként neves vállalati szakembereket.

A tanszék oktatói az alábbi kutatásokban vesznek részt:

  • LOST IN SERVICES Kutatócsoport - szolgáltatási folyamatok újraszervezése;
  • Felsőoktatás-módszertan Kutatócsoport
  • Kompetenciamérés Kutatócsoport
  • „Mikro- és makrogazdasági folyamatok múltban és jelenben” Kutatóműhely.
  • „A duális képzés költség-haszon elemzése” Kutatócsoport;

2016 óta minden évben megrendezzük a Logisztika-Informatika-Menedzsment (LIM) Nemzetközi Konferenciát, melyet olyan kutatók számára rendezünk, akik e három terület valamelyikén kutatnak. A három tudományterület bevonásával szeretnénk az új eredményeket prezentálni e területekről és vitára késztetni a témában kutató tudományos szakembereket a logisztikai rendszerek hatékonyabbá tétele érdekében.

 


 

Elérhetőségek:
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Gasparich M. u. 18/a
Elhelyezés: D épület 3. emelet
Telefon (tanszékvezető): +36 (92) 509-945
Telefon (ügyintéző): +36 (92) 509-915


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM