Keresés:
Események
«2019. november»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Beszámoló az 57. Közgazdász-vándorgyűlésről
2019.10.02
2019. szeptember 5-7. között megrendezett 57. Közgazdász-Vándorgyűlésen 14 fő képviselte az MKT Zala Megyei Szervezetét.


Ezért is érdemes MKT-snak lenni - Beszámoló az 57. Közgazdász-vándorgyűlésről


2019. szeptember 5-7. között megrendezett 57. Közgazdász-Vándorgyűlésen 14 fő képviselte az MKT Zala Megyei Szervezetét. A Közgazdász-Vándorgyűlés a magyar közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciája, amelynek szervezője a Magyar Közgazdasági Társaság. A háromnapos rendezvény évről évre más városokban kerül lebonyolításra, idén 57. alkalommal került megrendezésre, amelynek Nyíregyháza adott otthont 2019. szeptember 5-7. között. Ez a rendezvény a gazdasági szakemberek csúcstalálkozójának is tekinthető, hiszen e három nap alatt jellemzően több mint száz előadó prezentál a közel 900 fős hallgatóságnak. Nem volt ez másképp Nyíregyházán sem, ahol a nyitó- és záró plenáris ülések mellett a pénteki napon 7 szekcióban történt a tanácskozás, mintegy 140 előadóval. A konferenciának minden évben van egy fő témája, amely köré összpontosulnak a különböző előadások. Ezek a témák a gazdasági élet égető problémáit, kérdéseit, jövőképét ölelik fel. Idén ez a fenntarthatóság és a klímaváltozás okozta gazdasági és társadalmi problémák voltak. A rendezvénysorozat csütörtök délután kezdődött a nyitó plenáris üléssel. Ezen a délutánon a köszöntőbeszédek után olyan nagy szaktekintéjű emberek előadásának lehettünk részesei, mint Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Nagy István, agrárminiszter, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, valamint Bertrand Bonhomme, a Michelin Group fenntartható fejlődésért felelős elnöke, aki angol nyelven tartotta meg előadását.

 A pénteki napon 7 tematikus szekcióülés várta az érdeklődőket, amelyek név szerint a következők voltak:

  1. Gazdaságpolitika, makrogazdaság
  2. Pénz- és tőkepiacok
  3. Munkaerőpiac, szakképzés, foglalkoztatás
  4. Fenntarthatóság
  5. Európai Integráció
  6. Innováció
  7. Életmód

Az 57. Közgazdász-vándorgyűlés szombati záró plenáris ülésén három nagyszabású előadást hallgathattak meg az érdeklődők. A fenntarthatóság és klímavédelem kapcsán miniszterek tartottak nívós prezentációkat, név szerint Áder János köztársasági elnök, Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter.


A Vándorgyűlés részletes beszámolója

 


Közzétételre küldte: MKT Zala Megyei Ifjúsági Szervezete                                        Érkezett: 2019-10-02     


Hírek

Hírek

A jelentkezési határidő meghosszabbításra került. 2019. november 15-ig lehet jelentkezni.

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kiváló Oktató Oklevelet adományoz - az oktatói munka hallgatói értékelése alapján - kiemelkedő eredményeket elért oktatóknak.

A Magyar Államkincstár az „Én erre fogom költeni a Babakötvény megtakarításomat!” és az „Én így váltom ki a készpénz használatát!” témakörökben meghirdette a MESTERVIDEÓ című pályázatát - többek között a felsőoktatási hallgatók...

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM