Keresés:
MTÜ 2019 - Lépések a sikeres digitalizáció felé
2019.11.15

MTÜ 2019 – Lépések a sikeres digitalizáció felé

Egyetemünkön 2019. november 14-én rendeztük meg a Magyar Tudomány Ünnepe eseménysorozathoz kapcsolódó éves tudományos konferenciánkat, melynek idei temája a digitalizáció volt.

 

 

A konferencia kiváló szakmai programját a Külkereskelmi Kar és a Kibergazdaság Kiválósági Központ állította össze. A program keretén belül hazai és nemzetközi szakértőkkel együtt mutatták be az ipar kibontakozó digitalizációja nyomán jelentkező gazdasági kihívások sokféleségét.

 

 

A rendezvény meghívott előadói Dr. Ferencz Orsolya, űrkutatásért felelős miniszteri biztos, Prof. Dr. Sebastian Feichtmair, a Duale Hochschule Baden-Württemberg nemzetközi igazgatója, valamint Dr. Korányi László, az ITM főtanácsadója voltak. Dr. Csekő Katalin, a BGE KKK dékánja a robotok jogi és etikai értelemben vett elszámoltathatóságáról tartott érdekfeszítő előadást, Dr. Karou Natsuda, a KKK oktatója az autóipart érintő kihívásokról mesélt nekünk, míg Dr. Csonka László, a Kibergazdasági Kiválósági Központ vezetője a technológiai fejlődés gazdasági aspektusaiba avatott be minket.

 

 

 

 

 

 

 

A délutáni párhuzamos szekciókban a BGE szakértői a digitalizáció társadalomtudományi kérdéseit, valamint a logisztikai és a külkereskedelmi aspektuasit vitatták meg szűk körben.

 

 

 

 

 

Mint minden évben az MTÜ esemény teret adott a Tudományos Díjak átadásának is. Szeretettel gratulálunk kollégáinknak az elismeréshez!


A konferenciáról készült képek IDE KATTINTVA tekinthetők meg. 


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM