Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Medic-Network - Nemzetközi hálózat fejlesztése az egészségügyi tudásterjedési hálózat kutatására
A kutatás vezetője
Dr. habil Solt Katalin
A kutatás témája
hálózatkutatás, kompetencia-vizsgálat

A kutatás rövid leírása

A projekt során a kutatói hálózat tagjai közösen készültek fel egy kiválasztott kutatási téma (tudásterjedés hálózata) előkészítésére, a kutatást megvalósító hálózat kiépítésére és fejlesztésére, valamint módszertanilag felkészültek a hálózatban történő hálózat-kutatásra. A projekt fő eredményeként a külföldi partnerekkel nemzetközi kutatási programot készítettünk elő és alapoztunk meg.
A projekt 8 hónapos időkeretében a kutatók kutatási előkészületi tevékenységet folytattak, melynek legfőbb eredménye az elkészült kutatási terv. Mindezt elősegítette több támogató tevékenység: a projekt során a Főpályázó három alkalommal rendezett tréninget, a külföldi partnerek részvételével, 3 témában (idegen nyelv, hálózatelemzés, adatbáziselemzés) továbbképzések lettek lebonyolítva, nyári egyetemeken vettek részt a kutatók. Beszerzésre került a speciális egészségügyi adatokat feldolgozó rendszer, speciális utánkövetéses preferenciakutatás valósult meg egy egészségügyi szakkiállítás meglátogatásával, a kutatási adatgyűjtésben és elemzésben hallgatók is bevonásra kerültek. A 3 nemzetközi workshop keretében értékes nemzetközi kapcsolatok születtek. A kedvezményezett megkötött 3 nemzetközi együttműködési megállapodást.
A projekt az ismeretterjesztés a kutató-fejlesztő munka társadalmasítása terén is élen járt, a kommunikációs szakértők szolgáltatásai révén széleskörű sajtólefedettséget kapott a kutatócsoport.

JEL kód: D85, I21

A kutatás időtartama: 2015.04.01. - 2015.11.30.

A kutatás módszerei

kevert módszer

A kutatásban résztvevő további intézmények

U1 Research Nonprofit Kft.

Forrás

külső forrás – EU-s pályázat
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM