Keresés:
Események
«2020. május»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Tájékoztató a távoktatás rendjéről az Alkalmazott Kvantitatív Módszertan Tanszék által oktatott tantárgyak esetében
2020.03.23

Tájékoztató a távoktatás rendjéről az
Alkalmazott Kvantitatív Módszertan Tanszék által oktatott tantárgyak esetében

Tisztelt Hallgatók!

A 2020.03.23-tól a bizonytalan ideig elrendelt távoktatást tanszékünk az alábbiak szerint szervezi.

Távoktatási platformként a Microsoft Teams rendszert fogjuk használni. Jelen tájékoztató a távoktatás általános kereteit rögzíti, az egyes tantárgyak speciális részleteit a tárgyfelelősök/szemeszterfelelősök szükség esetén pontosítani fogják.

A március 23-ával kezdődő 6. oktatási héten az alábbiakban ismertetett távoktatás teszt jelleggel fog működni, ami azt jelenti, hogy on-line konzultáció/előadás azoknál a kurzusoknál lesz, ahol az oktató a Teams-en keresztül meghívja a hallgatókat. Az összes kurzusnál az on-line elérhetőséget a március 30-án kezdődő 7. oktatási héten tudjuk biztosítani, de a tananyagot és az e-mailben történő konzultációt természetesen már a 6. héten is biztosítjuk!

Előadások

Az előadásokon elhangzó tananyag videó felvételen keresztül vagy kibővített elektronikus jegyzetként kerül a hallgatókkal megosztásra. Egyes előadások az órarendi időpontban lesznek megtartva, de főként a kezdeti időszakban, jellemzően egy videó kerül fel az előadásról az órarendi időpontnak megfelelő héten, a tárgyhoz tartozó Microsoft Teams csoport, Stream csatornájára. Az órarendi időpontokban megtartott előadások élőben is követhetők lesznek, ezekre a Teams-en keresztül fognak meghívót kapni a tárgyfelelősöktől. Természetesen ezeket is rögzíteni fogjuk és bármikor visszanézhetők lesznek.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a videófelvételek teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A videófelvételek a szerzők kizárólag oktatási céllal bocsájtják a jogosultak rendelkezésére. A videófelvétel egészének és/vagy bármely részének sokszorosítása, közzététele, harmadik fél részére történő rendelkezésre bocsátása, bármely egyéb módon történő felhasználása, kizárólag a szerző írásbeli engedélyével lehetséges. A Tanszék kiemelt figyelmet fordít a jövőben arra, hogy a fenti jogoknak érvényt szerezzen, és a jogvédett tartalmakkal kapcsolatos visszaéléseknek utána menjen.

Gyakorlatok

A gyakorlatokat és a számítógépes laborfoglalkozásokat a kiírt órarendi időpontokban tartjuk. A tantárgy jellegétől függően ezek vagy videófelvétellel/elektronikus tananyaggal támogatott vezetett gyakorlatok lesznek és/vagy egyéni, illetve csoportos konzultációk. A gyakorlatok időpontjában a gyakorlatvezetők a Teams-en keresztül on-line elérhetőek. Az ütemes munka érdekében a konzultációt igénylő tárgyak esetében kérjük, hogy legalább 24 órával a gyakorlat időpontja előtt töltsék fel a Teams-be vagy küldjék el e-mailen a gyakorlatvezetőknek a feladatuk jelenlegi állását, a tervezői füzetről készített fénykép vagy egyéb elektronikus dokumentum formájában.

Kérjük, amennyiben nem ütközik megoldhatatlan technikai problémákba, vegyenek részt a Teams-en keresztül minden on-line gyakorlaton! Technikai probléma esetén, pl. korlátozott internetelérés megfelelő számítógép hiánya stb. kérem, hogy e-maiben értesítsék erről a gyakorlatvezetőjüket.

A gyakorlatokon kívül minden oktató heti 2x45 perc konzultációs időpontot is biztosít, amire viszont előzetes bejelentkezés szükséges e-mailen vagy a Teams-en keresztül, mivel ezek az időpontokra adott esetben több tárgy hallgatói is jelentkezhetek.

 

Számonkérés

Az új Tantárgyi követelmény szerint, amelyet a tanszéki honlapon és a Coospace csoportokban is megtalálnak.

A távoktatással kapcsolatosan felmerülő kérdéseiket kérem, hogy az egyetem erre létrehozott fórumán tegyék meg, ha a tanszékkel kapcsolatos információra van szükség jelezzék a Toghia.Viktoria@uni-bge.hu e-mail címen.

Budapest, 2020. 03. 23.

Dr Takács Anna, tanszékvezető


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM