Keresés:
Beszámoló a III. Pénzügyi és Számviteli Esettanulmányi Versenyről
2015.03.31

 

2014. október 18. és 20. között került megrendezésre a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számvitel Karán a III. Pénzügyi és Számviteli Esettanulmányi Verseny. A versenyen a meghívást kapó magyarországi, illetve határon túli magyar felsőoktatási intézmények is képviselték magukat. Ebben az évben 6 csapat vett részt a versenyen. A Pécsi Tudományegyetem csapata, a kolozsvári Babes Bolyai Tudományegyetem csapata, a Miskolci Egyetem csapata, a veszprémi Pannon Egyetem csapata, a gödöllői Szent István Egyetem csapata és a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának csapata.

Az eset egy létező magyar vállalat valós, aktuális döntéshelyzetére vonatkozó javaslat kidolgozása, mely valós problémákra hívja fel a figyelmet. A hallgatóknak az iskolai tanagyag által elsajátított tudást felhasználva kell megoldást találni a problémára, a megoldást és javaslatokat prezentálva a független, vállalatvezetőkből és gyakorlati szakemberekből álló zsűri előtt.

Ebben az évben az esettanulmány témáját a MASPED Csoport egyik zászlóshajója, a MASPED Logisztika Kft. szolgáltatta, mely során a csapatok feladata a cég új beruházási tervének pénzügyi kidolgozása volt. (Az esettanulmány megírásában közreműködtek: Kovács Marcell, a MASPED ügyvezető igazgatója; Kovács Gergő, a MASPED gazdasági igazgatója; Dr. Ilyés Csaba, a BGF-PSZK adjunktusa, Németh Szilárd, a BGF-PSZK adjunktusa, Almási Bálint, a BGF-PSZK tanársegédje; Tóth Zita, a BGF PSZK Szakkollégium tagja)

22 óra ált a csapatok rendelkezésére az eset kidolgozására. Ezt követően az elődöntőben két zsűri előtt prezentálták megoldásaikat, ahonnét a szakmai zsűri értékelése alapján a három legeredményesebb csapat jutott a döntőben. Az első helyezést a Pécsi Tudományegyetem csapata (tagjai: Pavelka Alexandra, Szita Patrícia, Juhász Bálint, Nagy Tamás) érték el. A második helyezett a Babes Bolyai Egyetem csapata (tagjai: Demeter Zselyke, Kovács Anita, Pásztor Tímea, Kiss Alpár) lett és a harmadik helyezést érte el a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának csapata (tagjai: Balog Tivadar, Kompp Nikolett, Kozák Marietta, Scheibelhoffer Orsolya). A zsűriben az esetet adó cég, a MASPED Logisztika Kft. képviseletében jelen volt Kovács Marcell, a cég ügyvezető igazgatója és Kovács Gergő, a cég gazdasági igazgatója. A zsűriben részt vett Apáthy Ervin, a PwC képviseletében, Urbán Balázs a Process Solutions képviseletében, Pad Péter az ExxonMobil képviseletében és Papp Péter a Flow vállalatcsoporttól, Darabos Katalin a Pénzügyi és Számviteli Karon végezett hallgató és Szkok Dávid, a PSZK Szakkollégium tagja.

Az első helyezett számára 4 darab Ipad Mini készüléket ajánlott fel a PwC, a második helyezett számára pedig 4 darab Tablet készülék került felajánlásra a Process Solutions Kft. által. A verseny résztvevőit ajándékcsomaggal támogatta a MASPED, az ExxonMobil, a BDO és a BP. A verseny szervezésében a Pénzügyi és Számviteli Kar négy oktatója (Dr. Heidrich Balázs, Dr. Ilyés Csaba, Németh Szilárd, Almási Bálint) és a PSZK-Szakkollégium tagjai vettek részt. A hagyományt követve ebben az évben is sikerült egy jó hangulatú és színvonalas rendezvényt megszervezni.


Hírek

Hírek

Mandátuma lejártával leköszön rektori tisztségéről Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) rektora. A posztot 2007 óta betöltő felsőoktatási szakember vezetése alatt a korábbi Budapesti Gazdasági Főiskola...

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM