Keresés:
Egy rendhagyó projektet valósítottak meg áprilisban a PSZK harmadéves, Team Business szakirányos hallgatói
2015.05.05

 A PWC "Másokról szól" társadalmi célú programok megvalósítását ösztönző felhívásán nyert támogatást 4 hallgató az "Otthon falak nélkül" projekt megvalósítására. 

A nyertes pályázat a hajléktalanok problémáira kívánta kreatív és újszerű módon felhívni a figyelmet, valamint alapvető szükségleteiket lefedő adományokat juttatni számukra.

A hallgatók javaslata volt, hogy Budapest egy forgalmas terén egy tipikus otthon alaprajza és berendezései jelenjenek meg, ahol a kialakított helyiségek megfelelő funkciójukat betöltve, a rászorulók a "konyhában" ételhez, a "nappaliban" forró teához és könyvekhez, a "hálóban a gardróbból" ruhához, a "fürdőszobából" tisztasági csomaghoz juthatnak. 

A támogatásból, és a vállalatoknál kihelyezett gyűjtőládákba helyezett adományokból mindegy 150 hajléktalan és más nehéz körülmények közt élő embernek tudtak egy áprilisi vasárnap délután a Boráros téren ételt, higiéniás csomagot, könyveket és ruhaneműt kiosztani. Közben alkalmuk nyílt beszélgetni a résztvevőkkel, megismerni egy társadalmi probléma mögött húzódó emberi történeteket.

A segítség mellett a projekt célja az érzékenyítés is volt, hogy fejfordítás helyett vegyük észre az utcákon élőket.

Projekt tagok: Elmont Krisztián, Füzi Gellért, Sternóczky Dávid, Szabó Ákos. A vasárnapi programon főiskolánk két team coach munkatársa, Kiss Ágnes és Tasi Péter is részt vett a hallgatókkal, és további önkéntesek is csatlakoztak a rendkívül sikeres akcióhoz.

http://www.pwc.com/hu/hu/masokrol-szol/otthon_falak_nelkul_galeria.jhtml

https://app.box.com/s/xgrx53rv8owfxqo2i7yj0jnkhox6odu6


Hírek

Hírek

Mandátuma lejártával leköszön rektori tisztségéről Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) rektora. A posztot 2007 óta betöltő felsőoktatási szakember vezetése alatt a korábbi Budapesti Gazdasági Főiskola...

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM