Keresés:
Innovate or die! day - Esetmegoldó verseny
2015.11.17

Október 8-án a HEHE - Hands on Entrepreneurship for Higher Education Erasmus+ projekt keretében nyüzsgő, energiától vibráló helyszínné változott a Markó utcai épület aulája. Nyolc ötfős csapat a teljes napot annak szentelte, hogy a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt., a Saldo Zrt., a K&H Bank és a KKV Klaszterház Zrt. egy-egy valós problémájára fiatalos, innovatív megoldást keressen. Egy problémát két csapat dolgozott fel, így a cégek "csapatai" között is verseny volt, illetve a fődíjért is folyt a harc - és talán tényleg nem túlzás a "harc" szót használni. Az eseményen jelen lévő cégvezetők megítélése szerint a hallgatók a vártnál is sokkal komolyabban vették a feladatot és olyan ötleteket, megoldási javaslatokat vázoltak fel a nap végi prezentációkban, melyek tényleges piaci értékkel bírtak. Nem csoda, hogy majdnem mindegyik projektgazda vállalkozás tovább szeretne dolgozni a hallgatókkal.

A nap nyertese a Bankárképző "Új stratégiával az Y generáció felé" projektjén dolgozó KKK Szakkollégiumi csapat lett, ők vihették magukkal a fődíjat, a Volánbusz Zrt. által felajánlott páros bécsi utazást a csapat minden tagja részére. A fej-fej melletti küzdelemben második helyen végzett a Team Academy egyik csapata a K&H Bank "Digitális bankolás 2020" c. projektjét kidolgozva. A dobogó képzeletbeli harmadik helyére egy vegyes BGF-es csapat futott be a Saldo Zrt. lehetséges jövőbeli üzleti lehetőségeinek vizsgálatával.

A versenyt lezáró díjátadáson dr. Dietz Ferenc kancellár hangsúlyozta, hogy mennyire fontos, hogy a felsőoktatásban részt vevő hallgatók ne csak szimuláljanak helyzeteket, hanem valódi problémákon dolgozzanak, Tasi Péter, team coach pedig azt emelte ki, hogy a learning-by-doing elv ilyen jellegű alkalmazása is hozzájárulhat ahhoz, hogy a hallgatók versenyképes tudással rendelkezzenek a munkaerőpiacra lépve.

 


Hírek

Hírek

Mandátuma lejártával leköszön rektori tisztségéről Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) rektora. A posztot 2007 óta betöltő felsőoktatási szakember vezetése alatt a korábbi Budapesti Gazdasági Főiskola...

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM