Keresés:
Vállalkozástan a’la BGF-PSZK: startup, milliárdos kkv, kockázati tőke, üzleti tanácsadás
2015.03.31

Vállalkozni nem lehetetlen, de nem is könnyű. Eléggé sokrétű tevékenység, sokféle kihívással, feladattal, más-más szemléletet igénylő üzleti szituációkkal, élethelyzetekkel. Ezért csak elméletben „vállalkozni”, a „vállalkozósdit” oktatni elég erős tévút lenne.

Ezt a BGF-PSZK Vállalkozástan tantárgyát gondozó fiatal oktatói team is tudja, s így igyekszik vállalkozói üzleti sikereket elért személyeket is bevonni az oktatásba az üzleti világból. Nem volt ez másként 2014 őszi félévében sem. A szemeszter során több olyan személy adta át tapasztalati tudását a vállalkozás építésről, a vállalkozói lét nehézségeiről, akik mindenképp sikeresnek mondhatók.

Közöttük volt elsőként Németh Tamás, egy fejvadász startup cég, az ISEEQ társalapítója, aki személyesen osztotta meg tapasztalatait és látásmódját a starup világban tapasztaltakról, s hogy milyen buktatói, hátulütői is lehetnek ennek a területnek. Az ő személye különösen izgalmas volt a tekintetben is, hogy az ISEEQ csapata szervezi a Central European Startup Awardsot is.

Majd érkezett Bartucz László a Speed Carve tulajdonosa, ügyvezetője, aki hosszabb multinacionális vezetői, válságmenedzselési tapasztalattal a háta mögött ma több vállalkozással bír, s az említett cég működési keretein belül növekedési tanácsokat ad gyártó kkv-knak elég jelentős sikerekkel.

Nem feledkezhetünk meg Dr. Kovács Péterről sem, a Darnó Hús tulajdonosáról, aki élő példája annak, hogy többféle területen is lehet sikeres vállalkozásokat építeni, ha az emberben van kellő alázat, tanulási vágy és kitartás, valamint hajlandó céljaiért keményen dolgozni. Életútja kiváló példázata annak, hogy egy aprócska családi vállalkozásból hogyan lehet felépíteni egy több milliárdos árbevételű kkv-t úgy, hogy negyvenes éveire már az ügyvezetői teendőket átadhassa, s gyermekeinek megfelelő képzése, oktatása révén a vállalkozás további utódlását is előkészítse.

A sort pedig egy igen tehetséges fiatal kockázati tőkebefektetésekkel foglalkozó befektetési igazgató zárta, Pásztor Aurél. Aurél a Day One Capital Zrt.-t képviselte a félévet záró pitching day-en, ahol kérdéseivel, észrevételeivel, instrukcióival a hallgatói teamek által képviselt vállalkozói ötletek javítását, racionálisabbá tételét segítette elő.


Hírek

Hírek

Mandátuma lejártával leköszön rektori tisztségéről Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) rektora. A posztot 2007 óta betöltő felsőoktatási szakember vezetése alatt a korábbi Budapesti Gazdasági Főiskola...

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM