Közgazdásztanár mesterképzési szak, vendéglátás-idegenforgalmi szakterület
4 féléves képzés szakmai diplomával rendelkezőknek
Levelező tagozat
Érvényesség: a 2017/18-as tanévtől
Választható szakterületi ismeretek
Teljesítendő kreditek
Tárgycsoport |
Kredit |
Kötelező tárgyak |
102 |
Szabadon választható |
6 |
Választható szakterületi ismeretek (turizmus vagy vendéglátás) |
12 |
Összesen |
120 |
Mintatanterv
Alapvető tudnivalók
- Az egyes választható listákból (halványsárga és halványzöld hátterű tárgyak) a fenti táblázatban megjelölt mennyiségű kreditet kell teljesíteni.
- Szabadon választhatóként az itt feltüntetett tárgyakon kívül bármilyen olyan tárgy felvehető, ami az adott hallgató számára nem minősül kötelezőnek (azaz pl. más szakok tárgyai is).
- A táblázatban féléves óraszámok vannak feltüntetve.
- Rövidítések: Óra - óraszám, Sz - Számonkérés módja, Kr - kreditpont. Számonkérésnél: K - kollokvium, Gy - gyakorlai jegy.
A kreditgyűjtés részletes szabályait a Hallgatói követelményrendszer tartalmazza.
Félév |
Kód |
Tárgy |
Óra |
Sz |
Kr |
Lista |
Előfeltétel |
1 |
VENA1MA06 |
Vendéglátás, idegenforgalom szakmai tárgyak oktatásának módszertana 1 |
20 |
Gy |
6 |
|
|
1 |
BEBA0MA06 |
Bevezetés a pszichológiába |
20 |
K |
6 |
|
|
1 |
NETA1MA06 |
A nevelés elmélete és gyakorlata 1 |
20 |
K |
6 |
|
|
1 |
SZIA0BC03 |
Szociálpszichológia |
10 |
K |
3 |
szabadon választható |
|
1 |
OSIA0MA03 |
Összehasonlító pedagógia |
10 |
K |
3 |
szabadon választható |
|
1 |
IFIA0BA03 |
Ifjúságszociológia |
10 |
Gy |
3 |
szabadon választható |
|
1 |
TURE0MA06 |
Turizmus rendszere |
20 |
K |
6 |
Turizmus szakterületi ismeretek |
|
1 |
FEES0MA06 |
Fenntartható fejlődés és turizmustervezés |
20 |
K |
6 |
Turizmus szakterületi ismeretek |
|
1 |
F&ES0MA06 |
F&B menedzsment és vállalkozásfejlesztés |
20 |
Gy |
6 |
Vendéglátás szakterületi ismeretek |
|
1 |
EGNY0MA06 |
Egészség- és élelmezéstudomány |
20 |
Gy |
6 |
Vendéglátás szakterületi ismeretek |
|
2 |
VENA2MA03 |
Vendéglátás, idegenforgalom szakmai tárgyak oktatásának módszertana 2 |
10 |
Gy |
3 |
|
|
2 |
NETA2MA03 |
A nevelés elmélete és gyakorlata 2 |
10 |
Gy |
3 |
|
|
2 |
TATA1MA06 |
A tanítás-tanulás elmélete és gyakorlata 1 |
20 |
K |
6 |
|
|
2 |
FEAS0MA03 |
Felzárkóztatás |
10 |
Gy |
3 |
|
|
2 |
FESE0MA03 |
Felnőttek szakképzése |
10 |
K |
3 |
|
|
2 |
PEES0MA03 |
Pedagógiai esetmegbeszélés – konfliktuskezelés |
10 |
Gy |
3 |
|
|
2 |
KOJE0MA03 |
A közoktatás menedzsmentje |
10 |
K |
3 |
szabadon választható |
|
2 |
KUEK0MA03 |
Kutatási módszerek |
10 |
Gy |
3 |
szabadon választható |
|
2 |
TUNT0MA06 |
Turisztikai desztináció menedzsment |
20 |
Gy |
6 |
Turizmus szakterületi ismeretek |
|
2 |
TUES0MA06 |
Turisztikai vállakozásfejlesztés |
20 |
Gy |
6 |
Turizmus szakterületi ismeretek |
|
2 |
INIA0MA06 |
Innovatív gasztronómia |
20 |
K |
6 |
Vendéglátás szakterületi ismeretek |
|
2 |
MAAN0MA06 |
Marketing menedzsment a vendéglátásban |
20 |
K |
6 |
Vendéglátás szakterületi ismeretek |
|
3 |
GYOK0MA03 |
Gyakorlathoz kapcsolódó módszertani feladatok |
10 |
Gy |
3 |
|
|
3 |
NETA3MA03 |
A nevelés elmélete és gyakorlata 3 |
10 |
Gy |
3 |
|
|
3 |
TATA2MA06 |
A tanítás-tanulás elmélete és gyakorlata 2 |
20 |
Gy |
6 |
|
|
3 |
GYOK0MB03 |
Gyakorlathoz kapcsolódó pedagógiai-pszichológiai feladatok |
10 |
Gy |
3 |
|
|
3 |
REAK0MA03 |
Reform- és alternatív pedagógiák |
10 |
K |
3 |
szabadon választható |
|
3 |
PAAS0MA03 |
Pályázatírás |
10 |
Gy |
3 |
szabadon választható |
|
3 |
ISAT1MA21 |
Iskolai gyakorlat 1 |
30 |
Gy |
21 |
|
|
4 |
ISAT2MA21 |
Iskolai gyakorlat 2 |
30 |
Gy |
21 |
|
|
4 |
POAT0MA06 |
Portfolió + szakdolgozat |
0 |
Gy |
6 |
|
|
Közgazdásztanár mesterképzési szak, vendéglátás-idegenforgalmi szakterület
3 féléves képzés szakmai és főiskolai tanári diplomával rendelkezőknek
Levelező tagozat
Érvényesség: a 2017/18-as tanévtől
Választható szakterületi ismeretek
Teljesítendő kreditek
Tárgycsoport |
Kredit |
Kötelező tárgyak |
72 |
Szabadon választható |
6 |
Választható szakterületi ismeretek |
12 |
Összesen |
90 |
Mintatanterv
Alapvető tudnivalók
- Az egyes választható listákból (halványsárga és halványzöld hátterű tárgyak) a fenti táblázatban megjelölt mennyiségű kreditet kell teljesíteni.
- Szabadon választhatóként az itt feltüntetett tárgyakon kívül bármilyen olyan tárgy felvehető, ami az adott hallgató számára nem minősül kötelezőnek (azaz pl. más szakok tárgyai is).
- A táblázatban féléves óraszámok vannak feltüntetve.
- Rövidítések: Óra - óraszám, Sz - Számonkérés módja, Kr - kreditpont. Számonkérésnél: K - kollokvium, Gy - gyakorlai jegy.
A kreditgyűjtés részletes szabályait a Hallgatói követelményrendszer tartalmazza.
Félév |
Kód |
Tárgy |
Óra |
Sz |
Kr |
Lista |
Előfeltétel |
1 |
VENA1MA06 |
Vendéglátás, idegenforgalom szakmai tárgyak oktatásának módszertana 1 |
20 |
Gy |
6 |
|
|
1 |
BEBA0MA06 |
Bevezetés a pszichológiába |
20 |
K |
6 |
|
|
1 |
NETA1MA06 |
A nevelés elmélete és gyakorlata 1 |
20 |
K |
6 |
|
|
1 |
SZIA0BC03 |
Szociálpszichológia |
10 |
K |
3 |
szabadon választható |
|
1 |
OSIA0MA03 |
Összehasonlító pedagógia |
10 |
K |
3 |
szabadon választható |
|
1 |
IFIA0BA03 |
Ifjúságszociológia |
10 |
Gy |
3 |
szabadon választható |
|
1 |
TURE0MA06 |
Turizmus rendszere |
20 |
K |
6 |
Turizmus szakterületi ismeretek |
|
1 |
FEES0MA06 |
Fenntartható fejlődés és turizmustervezés |
20 |
K |
6 |
Turizmus szakterületi ismeretek |
|
1 |
F&ES0MA06 |
F&B menedzsment és vállalkozásfejlesztés |
20 |
Gy |
6 |
Vendéglátás szakterületi ismeretek |
|
1 |
EGNY0MA06 |
Egészség- és élelmezéstudomány |
20 |
Gy |
6 |
Vendéglátás szakterületi ismeretek |
|
2 |
VENA2MA03 |
Vendéglátás, idegenforgalom szakmai tárgyak oktatásának módszertana 2 |
10 |
Gy |
3 |
|
|
2 |
NETA2MA03 |
A nevelés elmélete és gyakorlata 2 |
10 |
Gy |
3 |
|
|
2 |
TATA1MA06 |
A tanítás-tanulás elmélete és gyakorlata 1 |
20 |
K |
6 |
|
|
2 |
FEAS0MA03 |
Felzárkóztatás |
10 |
Gy |
3 |
|
|
2 |
FESE0MA03 |
Felnőttek szakképzése |
10 |
K |
3 |
|
|
2 |
PEES0MA03 |
Pedagógiai esetmegbeszélés – konfliktuskezelés |
10 |
Gy |
3 |
|
|
2 |
KOJE0MA03 |
A közoktatás menedzsmentje |
10 |
K |
3 |
szabadon választható |
|
2 |
KUEK0MA03 |
Kutatási módszerek |
10 |
Gy |
3 |
szabadon választható |
|
2 |
TUNT0MA06 |
Turisztikai desztináció menedzsment |
20 |
Gy |
6 |
Turizmus szakterületi ismeretek |
|
2 |
TUES0MA06 |
Turisztikai vállakozásfejlesztés |
20 |
Gy |
6 |
Turizmus szakterületi ismeretek |
|
2 |
INIA0MA06 |
Innovatív gasztronómia |
20 |
K |
6 |
Vendéglátás szakterületi ismeretek |
|
2 |
MAAN0MA06 |
Marketing menedzsment a vendéglátásban |
20 |
K |
6 |
Vendéglátás szakterületi ismeretek |
|
3 |
GYOK0MA03 |
Gyakorlathoz kapcsolódó módszertani feladatok |
10 |
Gy |
3 |
|
|
3 |
GYOK0MB03 |
Gyakorlathoz kapcsolódó pedagógiai-pszichológiai feladatok |
10 |
Gy |
3 |
|
|
3 |
REAK0MA03 |
Reform- és alternatív pedagógiák |
10 |
K |
3 |
szabadon választható |
|
3 |
PAAS0MA03 |
Pályázatírás |
10 |
Gy |
3 |
szabadon választható |
|
3 |
ISAT1MA21 |
Iskolai gyakorlat 1 |
30 |
Gy |
21 |
|
|
3 |
POAT0MA06 |
Portfolió + szakdolgozat |
0 |
Gy |
6 |
|
|
Közgazdásztanár mesterképzési szak, vendéglátás-idegenforgalmi szakterület
4 féléves képzés üzleti szakoktató diplomával rendelkezőknek
Levelező tagozat
Érvényesség: a 2017/18-as tanévtől
Teljesítendő kreditek
Tárgycsoport |
Kredit |
Kötelező tárgyak |
114 |
Szabadon választható |
6 |
Összesen |
120 |
Mintatanterv
Alapvető tudnivalók
- Az egyes választható listákból (halványzöld hátterű tárgyak) a fenti táblázatban megjelölt mennyiségű kreditet kell teljesíteni.
- Szabadon választhatóként az itt feltüntetett tárgyakon kívül bármilyen olyan tárgy felvehető, ami az adott hallgató számára nem minősül kötelezőnek (azaz pl. más szakok tárgyai is).
- A táblázatban féléves óraszámok vannak feltüntetve.
- Rövidítések: Óra - óraszám, Sz - Számonkérés módja, Kr - kreditpont. Számonkérésnél: K - kollokvium, Gy - gyakorlai jegy.
A kreditgyűjtés részletes szabályait a Hallgatói követelményrendszer tartalmazza.
Félév |
Kód |
Tárgy |
Óra |
Sz |
Kr |
Lista |
Előfeltétel |
1 |
VENA1MA06 |
Vendéglátás, idegenforgalom szakmai tárgyak oktatásának módszertana 1 |
20 |
Gy |
6 |
|
|
1 |
BEBA0MA06 |
Bevezetés a pszichológiába |
20 |
K |
6 |
|
|
1 |
SZIA0BC03 |
Szociálpszichológia |
10 |
K |
3 |
szabadon választható |
|
1 |
OSIA0MA03 |
Összehasonlító pedagógia |
10 |
K |
3 |
szabadon választható |
|
1 |
IFIA0BA03 |
Ifjúságszociológia |
10 |
Gy |
3 |
szabadon választható |
|
1 |
F&ES0MA06 |
F&B menedzsment és vállalkozásfejlesztés |
20 |
Gy |
6 |
|
|
1 |
TURE0MA06 |
Turizmus rendszere |
20 |
K |
6 |
|
|
2 |
VENA2MA03 |
Vendéglátás, idegenforgalom szakmai tárgyak oktatásának módszertana 2 |
10 |
Gy |
3 |
|
|
2 |
FESE0MA03 |
Felnőttek szakképzése |
10 |
K |
3 |
|
|
2 |
PEES0MA03 |
Pedagógiai esetmegbeszélés – konfliktuskezelés |
10 |
Gy |
3 |
|
|
2 |
KOJE0MA03 |
A közoktatás menedzsmentje |
10 |
K |
3 |
szabadon választható |
|
2 |
KUEK0MA03 |
Kutatási módszerek |
10 |
Gy |
3 |
szabadon választható |
|
2 |
INIA0MA06 |
Innovatív gasztronómia |
20 |
K |
6 |
|
|
2 |
MAAN0MA06 |
Marketing menedzsment a vendéglátásban |
20 |
K |
6 |
|
|
2 |
TUNT0MA06 |
Turisztikai desztináció menedzsment |
20 |
Gy |
6 |
|
|
2 |
TUES0MA06 |
Turisztikai vállakozásfejlesztés |
20 |
Gy |
6 |
|
|
3 |
GYOK0MA03 |
Gyakorlathoz kapcsolódó módszertani feladatok |
10 |
Gy |
3 |
|
|
3 |
NETA3MA03 |
A nevelés elmélete és gyakorlata 3 |
10 |
Gy |
3 |
|
|
3 |
TATA2MA06 |
A tanítás-tanulás elmélete és gyakorlata 2 |
20 |
Gy |
6 |
|
|
3 |
GYOK0MB03 |
Gyakorlathoz kapcsolódó pedagógiai-pszichológiai feladatok |
10 |
Gy |
3 |
|
|
3 |
REAK0MA03 |
Reform- és alternatív pedagógiák |
10 |
K |
3 |
|
|
3 |
PAAS0MA03 |
Pályázatírás |
10 |
Gy |
3 |
szabadon választható |
|
3 |
EGNY0MA06 |
Egészség- és élelmezéstudomány |
20 |
Gy |
6 |
|
|
3 |
FEES0MA06 |
Fenntartható fejlődés és turizmustervezés |
20 |
K |
6 |
|
|
4 |
ISAT1MA21 |
Iskolai gyakorlat 1 |
30 |
Gy |
21 |
|
|
4 |
POAT0MA06 |
Portfolió + szakdolgozat |
0 |
Gy |
6 |
|
|
A tanterv hivatalos (Szenátus által elfogadott) verziója itt érhető el.