Keresés:
Stratégiai célok

Stratégiai célok

A Budapesti Gazdasági Egyetem aktuális Intézményfejlesztési Terve négy fő pillérre építi a stratégiát. Ezek mindegyike fontos iránymutatást adott a tantervfejlesztés számára.

  • Vállalkozásbarát Egyetem. Arra törekszünk, hogy a hallgató már az egyetemi évek alatt megismerje a vállalkozások elvárásait. Ennek érdekében elősegítjük a vállalkozások bekapcsolódását az oktatómunkába, illetve támogatjuk a tanulást a szakmai fejlődéssel összekapcsoló megoldásokat.
  • Nemzetközileg versenyképes Egyetem. Annak érdekében, hogy az Egyetem előbbre léphessen a közép-európai egyetemek rangsorában, növeljük a tantervek nemzetközi kompatibilitását, illetve fejlesztjük az oktatói és hallgatói mobilitást támogató mechanizmusokat.
  • Élményalapú tanulási környezet. A „negyedik ipari forradalom” nem csak az életmódot és a fogyasztói szokásokat változtatta meg, de a tanulási módszereket és az oktatással kapcsolatos igényeket is. Mindezért elköteleztük magunkat a legkorszerűbb oktatási tartalmak és módszerek alkalmazása, illetve a szolgáltatói szemlélet további erősítése mellett.
  • Társadalmi felelősséget vállaló Egyetem. A felelősségvállalás része a szemléletmód-átadás a hallgatóknak, vagyis az oktatásban a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt fektetünk az etikai kérdésekre, a külső gazdasági hatásokra, a környezettudatosságra és a kritikus társadalmi problémákra.

Oktatási célok

Operatív célok

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM