Keresés:
Események
«2017. augusztus»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Nemzetközi kapcsolatok

A Budapesti Gazdasági Egyetem Magyarország egyik legszélesebb nemzetközi kapcsolatrendszerével rendelkező felsőoktatási intézménye. 

Öt kontinensen, több mint 40 országban több mint 200 külföldi felsőoktatási intézménnyel tartunk fenn élő, aktív kapcsolatot.

A nemzetközi együttműködések az alábbi kapcsolati kategóriákba rendezhetőek:

1. Stratégiai jellegű együttműködések: kettős diplomára, közös képzésekre, kutatásokra, közös projektekre épülő együttműködések.

2. Az Erasmus és Ceepus-program keretében hallgatói, oktatói, személyzeti mobilitáson alapuló kapcsolatrendszer.

3. Bilaterális, az Erasmus és Ceepus-programon kívül megvalósuló oktatási, kutatási, tudományos együttműködés.

Az Egyetemen több szinten folynak nemzetközi együttműködésben képzések. A nemzetközi gazdálkodás szak angol nyelvű képzésén a holland partnerintézmény, az Avans Hogeschool Breda oklevelét is megkaphatják a hallgatók, míg ugyanezen szak francia nyelvű képzésén az oktatás az Amiens-i Picardie Jules Verne Egyetemmel közösen folyik, az itt végző hallgatók a magyar és a francia intézmény oklevelét egyaránt megkapják. A kettős diplomát adó képzések mellett további három alapszakon folyik idegen nyelvű képzés: a kereskedelem és marketing szakon angol és német, a pénzügy-számvitel szakon angol, míg a turizmus-vendéglátás szakon angol és német nyelven. 2011 szeptemberétől egy új, angol nyelvű mesterképzést indítottunk turizmus-menedzsment szakon, 2012 szeptemberében pedig a nemzetközi tanulmányok szakon fogjuk elindítani az angol nyelvű mesterképzést. A nemzetközi kapcsolatok fejlesztésének köszönhetően a Budapesti Gazdasági Egyetemen a Cambridge-i székhelyű Anglia Ruskin Egyetem, valamint a Picardie Jules Verne Egyetem, angol, illetve francia nyelvű mesterképzésén is tanulhatnak, akik alap (főiskolai) képzésben már oklevelet szereztek. A Hageni Távoktatási Egyetemmel fenntartott kiváló kapcsolatoknak köszönhetően a német egyetem a BGE hallgatóinak egyes, a magyar képzésben tanult tantárgyait beszámítja. Egyetemünk célja az új, valamint a meglévő nemzetközi kapcsolatrendszer fejlesztése, amelynek eredménye a számos nemzetközi projekt, - főpályázóként vagy konzorciumi partnerként -, illetve az, hogy 2010 szeptemberétől az Anglia Ruskin Egyetem doktori (PhD) képzését is elvégezhetik intézményünkben a képzésre felvételt nyert magyar, vagy külföldi hallgatók.

Az Erasmus-program keretében jelenleg közel 20 ország több mint 170 felsőoktatási intézményével állunk mobilitási kapcsolatban, igen széles körűek a finn, a francia, a német és a spanyol kapcsolatok.

A Budapesti Gazdasági Egyetem kiemelkedő teljesítményt mutat fel a magyar felsőoktatásban ázsiai kapcsolatrendszerével, amely japán, kínai, indiai, orosz, thaiföldi és vietnámi együttműködéseket foglal magába.

A Budapesti Gazdasági Egyetem több rangos nemzetközi szervezetnek is a tagja: a EURASHE az európai gyakorlatorientált képzést folytató felsőoktatási intézményeket tömöríti, az EDEN tagjai távoktatással és e-learninggel foglalkozó intézmények, szakemberek, míg a SPACE az üzleti tudományok és a nyelvoktatást folytató intézmények európai hálózata, az EUA Európa legfontosabb felsőoktatási szövetsége, az UNESCO által alapított IAU pedig a felsőoktatási intézmények világméretű szervezete.


Hírek

Hírek

Versenyelőny egy folyamatosan változó iparágban

A Lipcsében egyéni kard világbajnoki címet szerzett Szatmári András, a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója is ott lesz az augusztus 19. és 30. között megrendezésre kerülő Universiadén Taipeiben.

Az ország legnagyobb alkalmazott tudományok egyetemén szeptemberben közel 5200 elsőéves kezdheti meg tanulmányait.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM