Keresés:
Események
«2020. március»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Nemzetközi gazdálkodás francia nyelven
Szükséges végzettség
Érettségi
Képzési szint
Alapképzés
Képzési hely(ek)
KKK
Nyelv
Francia
Munkarend (tagozat)
Nappali
Finanszírozási forma
Magyar állami ösztöndíjjal támogatott, Önköltséges

Képzés célja

A képzés célja francia és további egy idegen nyelven tárgyalóképes közgazdászok képzése, akik az idegen nyelven való tanulás következtében jobban alkalmazkodnak a magyartól eltérő vállalati környezethez, és akik közgazdasági, társadalomelméleti, alkalmazott gazdaságtudományi és módszertani ismereteik birtokában a vállalat szerkezetében, vagy akár egyéni vállalkozóként is gyorsan megtalálják a helyüket. A bevezető, szakmai képzésen és a specializáción szerzett magas szintű ismereteik alkalmassá teszik őket arra, hogy például a nemzetközi vállalkozások, a szakdiplomácia, illetve az üzleti kommunikáció területén komoly szakmai munkát végezzenek.

Képzés fő jellemzői

  • végzettségi szint: alapfokozat (baccalaureus; bachelor; rövidítve: BA)
  •  szakképzettség: közgazdász nemzetközi gazdálkodás alapképzési szakon
  • a szakképzettség angol nyelvű megjelölése: Economist in International Business

Képzési terület: gazdaságtudományok

Képzési ág: üzleti

Képzési idő: 7 félév, az utolsó félévben a hallgató összefüggő, képzési helyen kívüli szakmai gyakorlatát tölti.

Az oktatás nyelve a francia. A képzés 7 féléves. Az első 4 félévben a magyar és a francia diplomáért egyszerre folyik az oktatás, az 5. és a 6. félévben a francia diploma és a magyar oklevél megszerzéséhez előírt tantárgyakat külön-külön oktatjuk.
E két félév során – a licence évben – a partner egyetem oktatói Budapesten egy-egy hetes blokkban tartják meg óráikat. A hallgatók a 7. félévben szakmai gyakorlatot teljesítenek hazai vagy nemzetközi vállalatoknál, Magyarországon, illetve külföldön. Az első négy félévben közösek a vizsgák, az utolsó két félévben külön vizsgákat kell tenni a francia diploma megszerzéséhez előírt tantárgyakból. A vizsgaeredmények értékelése is külön, a partner egyetem oktatóinak közreműködésével történik.

A képzés tantárgyai:

Fontosabb általános alapozó tantárgyak: gazdasági matematika, statisztika, közgazdaságtan, pénzügyek alapjai, gazdaságpszichológia.

Fontosabb üzleti alapozó tantárgyak: marketing, számvitel és pénzügy, vállalat gazdaságtan, jog, menedzsment.

A nemzetközi gazdálkodás szak szaktárgyai többek között: világgazdaság és nemzetközi kereskedelem, EU szervezete és szakpolitikái, nemzetközi marketing, külgazdasági pénzügyek.

Specializáció: A francia nyelvű képzés hallgatói számára a nemzetközi üzletfejlesztés  specializációt kínáljuk francia nyelven.

A képzés előnyei:

  • idegen nyelven szerzett szakmai ismeretek
  • a francia nyelv, mint közvetítő segítségével megismerhető a francia vállalati kultúra
  • a francia diploma birtokában nemzetközi továbbtanulási lehetőség
  • a francia diploma megnyitja az utat a nemzetközi munkaerőpiac előtt


Képzési idő

7 félév

Oklevélben szereplő végzettség megnevezése

Közgazdász nemzetközi gazdálkodás alapképzési szakon (oklevelet kibocsátó intézmény: BGE) és Licence en économie et gestion (diplomát kibocsátó partnerintézmény: Université de Picardie Jules Verne)

Elhelyezkedési lehetőségek

Magyar, francia és multinacionális cégeknél marketing, pénzügy, vállalatirányítás, humán erőforrás menedzsment területén. A végzett hallgatóktól kapott tájékoztatás szerint az elhelyezkedés gyors, végzett hallgatóink hamar – sokan már a szakmai gyakorlat idején – kedvező állásajánlatot kapnak. A vállalatoktól kapott visszajelzések szerint hallgatóink komoly felkészültsége és rugalmas, jól alkalmazható szakmai ismeretei alapján gyors előmenetelre számíthatnak.

Felvételi követelmények

A www.felvi.hu oldalon található elektronikus Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató 2019. részletesen tartalmazza a felvételi követelményeket.

 

Önköltség és egyéb díjak

Az önköltség összege a 2019/2020. tanévben 265.000 Ft/félév + 160.000 Ft/félév idegen nyelvű képzési hozzájárulást kell fizetni a francia nyelvű képzésben részt vevő hallgatóknak.

További információk

Dr. Törökné dr. Szilágyi Katalin,

BGE Külkereskedelmi Kar

képzésvezető

1165 Budapest, Diósy Lajos u. 22-24.

 

Telefon: (1) 467-7931

 

E-mail: torokne.szilagyi.katalin@uni-bge.hu

Dr. Rugásiné Szendrő Adrienne,

Telefon: (1) 467-7932

asszisztens

E-mail: rugasine.szendroadrienne@uni-bge.hu

További felvilágosítás

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM