Keresés:
Események
«2019. december»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzés
Képzésvezető
Dr. Szalók Csilla
Szükséges végzettség
Érettségi
Képzési szint
Felsőoktatási Szakképzés
Képzési hely(ek)
KVIK
Nyelv
Magyar
Munkarend (tagozat)
Nappali, Levelező
Finanszírozási forma
Magyar állami ösztöndíjjal támogatott, Önköltséges

Képzés célja

A felsőoktatási  képzés célja olyan, az elméleti és gyakorlati ismeretek birtokában lévő, azokat munkájuk során hasznosítani képes, idegen nyelve(ke)t beszélő, turisztikai és vendéglátó vállalkozásoknál dolgozó gazdasági szakemberek képzése, akik alkalmasak a fogyasztói igények feltárására és megértésére, színvonalas szolgáltatások megvalósítására, tartalmi továbbfejlesztésére, illetve a szervezőmunkában való közreműködésre, a szakterületen működő mikro- és kisvállalkozások alapítására, vezetésére és működtetésére, valamint közép- és nagyvállalatok egyes részlegeinek irányítására, illetve felsővezetők munkáját segítő szakreferensi és asszisztensi feladatok ellátására.

Képzés fő jellemzői

Nappali és levelező munkarendű felsőoktatási szakképzés

Állami ösztöndíjas és önköltséges képzési formában (nappali és levelező munkarendben) 

  • végzettségi szint: felsőoktatási szakképzés (rövidítve: FOSZK)
  • szakképzettség:

felsőfokú közgazdász-asszisztens turizmus szakirányon

felsőfokú közgazdász-asszisztens vendéglátó szakirányon

  • szakképzettség angol nyelvű megjelölése:

Economist Assistant in Tourism and Catering Specialized in Tourism

Economist Assistant in Tourism and Catering Specialized in Catering

A felsőoktatási szakképzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 120 kredit

-       A felsőoktatási szakképzés orientációja: gyakorlat-orientált (60-70%)

-       Az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama teljes idejű képzésben: 1 félév, legalább 560 óra. Részidős képzésben a szakmai gyakorlat: összesen 6 hét, legalább 240 óra, melyből legalább 3 hét összefüggő gyakorlat;

-       A képzési terület szerinti továbbtanulás esetén beszámítandó kreditek száma: legalább 30 kredit.

A képzésre történő jelentkezéskor választható szakirányok

  • turizmus (nappali és levelező)
  • vendéglátó (nappali)

A turizmus szakirányon megismerkednek a turizmus részterületeivel, és alkalmasak önállóan vagy vezetők melletti asszisztensi, referensi feladatok ellátására.

A vendéglátó szakirányon speciális ismereteket szereznek a különböző helyekre települt, eltérő szintű, felszereltségű, üzemméretű és eltérő céllal üzemelő vendéglátóhelyek (étterem, cukrászda, kisvendéglő, csárda, intézményi étkeztetés egységei stb.) működtetésében.

Képzési idő

4 félév

Oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése

A választott szakiránynak megfelelően: Felsőfokú közgazdász-asszisztens turizmus szakirányon Felsőfokú közgazdász-asszisztens vendéglátó szakirányon

Elhelyezkedési lehetőségek

A felsőoktatási szakképzettséggel legjellemzőbben betölthető FEOR szerinti munkakör(ök):

1331 Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytató egység vezetője

1335 Kulturális tevékenységet folytató egység vezetője

1339 Egyéb kereskedelmi, vendéglátó és hasonló szolgáltatási tevékenységet folytató egység vezetője

3631 Konferencia- és rendezvényszervező

3639 Egyéb, máshova nem sorolható üzleti jellegű szolgáltatás ügyintézője

3641 Utazási tanácsadó, szervező, idegenforgalmi ügyintéző

4221 Utazásszervező, tanácsadó

4222 Recepciós

4223 Szállodai recepciós

5131 Vendéglős

5132 Pincér

5133 Pultos

5233 Idegenvezető

Felvételi követelmények

A felsőoktatási szakképzésre a jelentkezés feltétele érettségi, a jelentkezőknek legalább 240 pontot el kell érniük.

 A www.felvi.hu oldalon található elektronikus Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató 2020. részletesen tartalmazza a felvételi követelményeket.

Önköltség és egyéb díjak

Önköltség a 2020/2021. tanévben nappali munkarendben: 200.000 Ft/félév, levelező munkarendben: 200.000 Ft/félév.

A képzés nappali és levelező munkarendben állami ösztöndíjas képzési formában is indul.

További információk

A levelező munkarend jellemzői

A levelező képzés órái péntekenként és szombatonként kerülnek megtartásra. 

A Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzésben a szakképzettség megszerzéséhez legalább középfokú (B2), komplex típusú, a képzési területnek megfelelő államilag elismert szaknyelvi vizsga, vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány, illetve oklevél szükséges.

 

 

Lőrinczné Esztergomi Sylvia

(Hallgatói Szolgáltatási Osztály)

 

BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

1054 Budapest, Alkotmány u. 9-11.

Telefon: (1) 374-6200/297. mellék

E-mail: felveteli.kvik@uni-bge.hu

 

Balázs Istvánné

(Turizmus Tanszék)

 

BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

1054 Budapest, Alkotmány u. 9-11.

Telefon: (1) 374-6219

E-mail: Balazs.Istvanne@uni-bge.hu

 

Gyenes Valentin

(Vendéglátás Tanszék)

 

BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

1054 Budapest, Alkotmány u. 9-11.

Telefon: (1) 374-6284

E-mail: Gyenes.Valentin@uni-bge.hu

 

Hallgatói Szolgáltatási Osztály (felvételi ügyekben), Turizmus Tanszék (szakkal kapcsolatosan), Vendéglátás Tanszék (szakkal kapcsolatosan).

További felvilágosítás

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM