Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Beszámoló a Bright Business Solutions – BBS International Case Challenge eseményről
2019.11.13

A Nemzetközi Kapcsolatok Központja szervezésében először került megrendezésre a Bright Business Solutions – BBS International Case Challenge 2019. november 5-én a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán. Az esemény elsődleges célja, a nemzetközi képzéseken tanuló hallgatóink számára egy olyan platform biztosítása volt, ahol szakmai tapasztalatot szerezhetnek és szerteágazó nemzetközi kapcsolatokat építhetnek.   

Az esemény létrehozása több okból is hiánypótló, az Egyetem mind a négy stratégiai célját magába fogalja:

  • sikerre felkészítő oktatás,
  • alkalmazott kutatás társadalmi, gazdasági hatásainak elősegítése,
  • vállalkozásokkal való együttműködések tovább erősítése, és
  • felelős és fenntartható egyetem megvalósítása.

A marketing és a fenntarthatóság témakörre fókuszáló esettanulmány versenyen 40 nemzetközi hallgató vett részt, 10 csapatban a nemzetközi esemény „A” és „B” döntőjében, ahol magyar és belga szakemberekből álló zsűri előtt mutatták be ötleteiket. Külön örömünkre szolgált, hogy a belga Thomas More University dupla diploma partnerünket is bevonhattuk az eseménybe, akik több mint 40 belga diákkal érkeztek az eseményre, 2 professzor kíséretével, akik részt vettek a zsűri munkájában is.

Szeretnénk külön köszönetünket kifejezni a támogató szakmai szervezeteknek, https://www.marketingprofesszorok.hu/, és IMRO-DDKK Környezetvédelmi Nonprofit Kft., illetve a képviselőiknek, Máté Balázsnak, Heves Gábornak és Cseke Bencének.

A főszervezők Dr. habil. Szabó Zoltán PhD MBA, Lisányi Endréné Dr. Beke Judit, Dr. Harsányi Dávid köszönetet mondanak a zsűri tagjainak, akik területük kiemelkedő szakemberei, Dr. habil. Szegedi Krisztina Tudományos Rektorhelyettes, Balázs Tibor, Nagy Andrea, Dr. Wiesenmayer Anita Teodóra, Olajos Péter és Majoros Pál.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni Dr. Csekő Katalin Dékán Asszonynak, az esemény Patrónusának és a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kar tanulóinak és munkatársainak, hogy otthont adtak az eseménynek.

fotók: Makovinyi Dorottya, Varga Ottó


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM