Keresés:
Események
«2020. augusztus»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Tájékoztatás a veszélyhelyzet megszűntetése után hozott intézkedésekről
2020.07.03

Kollégiumok nyitva tartása, nyári szállási lehetőségek

A kollégiumok zárva tartására vonatkozó korábbi előírások megszűntek. A nyár folyamán a KKK és a KVIK kollégiuma fogad hallgatókat mindhárom budapesti karról. A PSZK kollégiuma zárva tart.

A kollégiumokban történő nyári elszállásolási igényekről a kollégiumvezetők döntenek. Alapvetően a tanulmányokhoz kötődő munkavégzésre irányuló szerződéssel (duális, szakmai gyakorlat) rendelkező hallgatók számára biztosítunk helyeket, de egyedi mérlegelés alapján más esetek is elfogadhatók.

Szándékaink szerint az őszi félévben mindegyik kollégiumunk normál kapacitás mellett fogadja majd hallgatóinkat. A kollégiumi jelentkezés a szokásos rendben és időzítéssel történik. A speciális egészségügyi előírások betartásáról természetesen gondoskodunk.

Hallgatók intézménylátogatása

A veszélyhelyzet feloldásával a hallgatók intézménylátogatási tilalma megszűnt.

  1. 2020. július 2-i hatállyal visszavonásra került a 6/2020. (V. 11.) rektori-kancellári közös utasítás a számonkérés, a vizsgáztatás és a felvételi eljárás veszélyhelyzet esetén alkalmazandó különös szabályairól.
  2. A BGE épületeiben való tartózkodás során egyelőre a speciális egészségügyi előírásokat kell betartani (távolságtartás, maszkviselés a HSZO-n vagy más irodákban, ahová a hallgató bemegy).
  3. A hallgatói gyűléseket (HÖK, szakkollégium, egyéb szervezetek) egyelőre korlátozásokkal lehet megtartani (létszámlimit, távolságtartás).

A 2-3. pontokban említett előírások és korlátozások pontosítását az oktatási igazgató teszi közzé.

Felnőttképzés

A felnőttképzés esetében is az előző pontban leírt intézkedések érvényesek azzal a kiegészítéssel, hogy a 2020. évi LVII. törvény 9. és 10. pontjának átmeneti szabályait kell alkalmazni. 

Könyvtár látogatása

A könyvtár látogatásának tilalma is megszűnt. A látogatás során speciális egészségügyi előírásokat kell betartani. Az ezzel kapcsolatos részleteket az oktatási igazgató teszi majd közzé.

Rendezvények szervezése

2020. szeptember 1-jéig nem engedélyezett BGE-s rendezvények szervezése az egyetem épületeiben. Külső rendezvények egyedi engedéllyel befogadhatók.

Irodai munkavégzés / Home office rendszer

Az elmúlt hónapokban számos tapasztalatot szereztünk a távolról/otthonról történő munkavégzés („home office”) lehetőségeiről, eredményességéről, előnyeiről és hátrányairól. A tapasztalatokat kiértékeljük, a pozitívumokat járványhelyzettől függetlenül igyekszünk alkalmazni a továbbiakban is.

A veszélyhelyzetnek ugyan vége, de a járványveszély még nem múlt el, ezért a szakértők továbbra is óvatosságra intenek. A BGE-n újra előtérbe kerül az irodai munkavégzés, ám a munkaszervezés során figyelembe kell venni a biztonsági szempontokat.

Meghozott intézkedések:

–        A nem oktatói, kutatói, tanári munkakörben foglalkoztatott közalkalmazottak esetében nő az otthoni munkavégzésben tölthető napok száma havi hét munkanapra (ennek megfelelően módosult a távolról történő alkalmi munkavégzés szabályaira vonatkozó 2/2020 (III. 10.) rektori-kancellári közös utasítás). Ugyanakkor a járványveszély idején a munkahelyi vezetők ettől eltérhetnek az irodák fizikai adottságaira és az egyes kollégák veszélyeztetettségi jellemzőire való tekintettel.

–        Az oktatói, kutatói, tanári munkakörben foglalkoztatott kollégákra a fenti utasítás hatálya nem terjed ki. Esetükben a munkahelyi vezetők határozzák meg a munkavégzés rendjét.

Külföldi kiutazások

Jelenleg a magyar állampolgárok bárhonnan korlátozás nélkül beléphetnek Magyarországra, azaz karanténkötelezettség nem áll fenn semmilyen esetben (a 291/2020. (VI.17.) Korm.rendelet szerint). Ezért a BGE jelenleg semmilyen utazási korlátozást nem tart fenn a munkatársai és hallgatói tekintetében.

A BGE helyiségeinek bérlése

További rendelkezésig a BGE helyiségeinek tömegtartózkodás céljára szolgáló (sport cél, nyári tábor, továbbképzés, találkozó stb.) bérbeadására vonatkozó szerződés nem köthető. Kisebb létszámú rendezvény egyedi engedéllyel befogadható, a fenti javaslatban szereplő intézkedések betartatása 


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM