Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Külker Szakkollégium

Káldor Miklós Szakkollégium

A Káldor Miklós Szakkollégium a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának Szakkollégiuma. 2011 májusában alakult azzal a célkitűzéssel, hogy összegyűjtse és támogassa mindazon diákokat, akik a felsőoktatási tanulmányi rendben kötelezően meghatározott ismereteken túl mélyebb tudásra szeretnének szert tenni. A Szakkollégium a szakmai fejlődés mellett nagy hangsúlyt helyez a közösségi programokra és a társadalmi felelősségvállalásra is.

SZAKMAISÁG

A Szakkollégiumi Mozgalom tagjaként célunk a tehetséges fiatalok támogatása, ezért lehetőséget biztosítunk, hogy a szakkollégisták hazai és nemzetközi versenyeken is megmérettethessék magukat. Továbbá minden félévben kurzusokat és szakmai előadásokat szervezünk, amelyek témáit az igényeknek megfelelően alakítjuk ki. Ezen kívül a tagok konferenciákon és saját szervezésű vitaesteken is aktívan részt vesznek. A szakmai és tudományos munkásságunk fontos pillére a Tudományos Diákköri Konferencián való szereplés. Ehhez nyújtanak segítséget a minden félévben megrendezett TDK workshopok.

KÖZÖSSÉG

Fontos számunkra, hogy a tagok valóban csapatként, közösségként működjenek együtt. Minden félévben megrendezésre kerül a Bevonó és Kivonó táborunk, ahol a csapatépítő tréningeken, gyárlátogatáson és városnézésen kívül számos programmal készülünk. A szakkollégisták egy összetartó baráti közösséget is alkotnak. Ehhez hozzájárulnak különböző szabadidős programjaink, például kirándulások, koncertek vagy színházlátogatások. A tagok nem csak egymással, hanem más szakkollégiumokkal és az Alumni tagokkal is jó kapcsolatot ápolnak. Részt veszünk a Nyári Szakkollégiumi Találkozón és rendszeresen visszahívjuk régi tagjainkat is.

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

Szeretnénk, ha tagjaink a társadalmi folyamatok iránt érzékeny, felelősen gondolkodó emberekké válnának. Éppen ezért vitaestjeinken is előkerülnek fontos társadalmi kérdések és problémák. Emellett igyekszünk tenni környezetünk, társadalmunk értékeinek megóvásáért. Minden félévben részt veszünk a karácsonyi vásáron, ahol a befolyt összeget rászoruló családok részére adományozzuk.

Elérhetőségek
Cím: 1165 Budapest, Diósy Lajos u. 22-24. D.F.11.
Email: kmsz.bge@gmail.com
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM