Keresés:
Kollégium

Üdvözöljük a Mátyásföldi Kollégium honlapján!

Kollégiumunk tanulmányi időszakban elsősorban a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának nappali tagozatos hallgatóit fogadja.

Címünk:1165 Budapest Diósy Lajos u. 22-24.

A Mátyásföldi Kollégium épülete, szobái és szolgáltatásai

A Mátyásföldi Kollégium a XVI. kerület szívében, Mátyásföldön, kertvárosi zöldövezetben a belváros zajától távol, a BGE Külkereskedelmi Karának épületétől mindössze két perc sétára található. A barátságos, négyemeletes épületben összesen 242 hallgató talál minden tanévben második otthonára. Budapest egyik legforgalmasabb csomópontja, az Örs vezér tér tömegközlekedéssel 15 perc alatt elérhető.

Legtöbb szobánk kétszemélyes. Minden szobához egy kis előtér tartozik, ahol mosdó, hatalmas beépített szekrény rengeteg polccal és hűtőszekrény mélyhűtőrésszel található. A szobákban ágyak, íróasztalok, székek, és falipolcok szolgálják a kényelmes elhelyezkedést.

Minden szinten található egy női és egy férfi fürdőszoba: illemhelyek, mosdók, zuhanyozók.

Minden szinten van konyha beépített konyhabútorral, villanytűzhellyel, mikrohullámú sütővel, mosogatóval, és mosogatógéppel felszerelve.

Minden szinten található egy közös helyiség, ami a vidám kollégiumi rendezvényeknek éppúgy helyszínt nyújt, mint vizsgaidőszakban a közös tanulásnak.

Beköltözéskor minden hallgatónak meg kell ismerni a Házirendet, valamint a BGE Hallgató Követelményrendszertét (HKR) és Kollégiumi Működési Szabályzatát (KMSZ). Ezek a Dokumentumok menüpont alatt találhatók.

Kollégiumunk életét a KOB (Kollégiumi Bizottság) a Kollégiumvezetővel szorosan együttműködve irányítja. (További információ a Kollégiumi Bizottság menüpont alatt olvasható.)

A kollégiumban éjjel-nappal működő porta- és biztonsági szolgálat működik térfigyelő kamerarendszerrel kiegészítve. Van mosószoba ingyenes mosási, ruhaszárítási és vasalási lehetőséggel. A számítógép-teremben nyomtatni, szkennelni és fénymásolni is lehet. Minden szoba rendelkezik szélessávú internet-hozzáféréssel és teljes wifi lefedettséggel.

A kollégiumi térítési díjtételek a következők a 2020/2021-es tanévben: 

Hallgatók

Szobák 

 

kétágyas

háromágyas

apartman

magyar és EU-s államilag támogatott

11.650 Ft/hó

9.320 Ft/hó

17.475 Ft/hó

magyar és EU-s önköltséges

23.300 Ft/hó

20.970 Ft/hó

29.125 Ft/hó

nem EU-s külföldi

39.000 Ft/hó

34.340 Ft/hó

50.650 Ft/hó

 A kollégiumi díjat minden hónap utolsó munkanapján a Neptun rendszeren keresztül átutalással kell befizetni.

Nyári szálláslehetőség a Mátyásföldi Kollégiumban

 Kedves  Vendégünk!

Júliusban és augusztusban a saját hallgatóinkon kívül más intézmények magyar vagy külföldi hallgatóit is fogadjuk, ill. a szabad férőhelyek függvényében nem egyetemi hallgatók is jó színvonalú, mégis mérsékelt árú lakhatási lehetőséget találhatnak nálunk.

Felszereltség

Kétszemélyes szobáink mosdóval és hűtőszekrénnyel vannak felszerelve. Fürdési lehetőség és illemhely a folyóson. Ugyancsak a folyóson található a közös használatú konyha és társalgó.

Háromszemélyes szobáink külön fürdőszobával rendelkeznek.

Apartman 4 személy részére: 2 db 2 ágyas szoba egybenyitva, középen saját fürdőszobával.

Áraink

Áraink 2020. július 1-től:

  • elhelyezés kétágyas szobában: 3100 FT/fő/éj + IFA
  • elhelyezés háromágyas szobában: 3600 FT/fő/éj + IFA
  • elhelyezés apartmanban: 4100 FT/fő/éj + IFA

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák. A kereskedelmi szálláshely idegenforgalmi adó (IFA) köteles, ami alól a 18 év alattiak, illetve diákigazolvánnyal rendelkezők mentesülnek.

Kérjük, hogy szállásügyben keresse Skrabák Zoltán munkatársunkat telefonon a 467-7800/381. melléken, illetve írásban a skrabak.zoltan@uni-bge.hu e-mail címen. 


Welcome to the website of Mátyásföld Hall of Residence!

Address: 1165 Budapest, Diósy Lajos utca 22-24.

Building, rooms and services of Mátyásföld Hall of Residence

Mátyásföld Hall of Residence can be found in the heart of the 16th district, in a peaceful, landscaped area next to the buliding of the Faculty of International Management and Business (Budapesti Gazdasági Egyetem). It is far from the crowd and noise of the city center, but Örs vezér tere can be easily accessed by public transportation in 15 minutes.

Mátyásföld Hall of Residence is a 5-storey building, where most of the rooms are for two persons, and equipped with a wash-basin, a huge, built-in wardrobe with many shelves, desks with chairs, a refrigerator with a freezer, beds and a coat-rack.

On each floor, a women’s and men’s bathroom, wc and a kitchen can be found. Kitchens are equipped with stove and oven, microwave oven, sink, dishwasher and kitchen cupboards. 

The Hall of Residence offers the following services: 24/7 reception service with security camera system, possibility of washing, drying and ironing – all free of charge  - and a computer room where you can print, copy, scan. All rooms have internet access and wifi. 

Comission of Mátyásföld Hall of Residence (Kollégiumi Bizottság - KOB)

The Commission of Mátyásföld Hall of Residence (KOB) is a students’ organization  elected by the residents of the Hall of Residence. Their task is to conduct the admission procedure, check the inventory, prepare the room schedule and ensuring that residents are observing the Rules of the House.

 

 


               

Elérhetőségek
Cím: 1165 Budapest, Diósy Lajos u. 22-24.
Telefon: 467-7800/382,385
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM