Keresés:
Események
«2019. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Magunkról

Dr. Csonka László – Tudományos főmunkatárs, a központ vezetője

Dr. Csonka László 2017 végén csatlakozott a BGE Külkereskedelmi Karához annak érdekében, hogy a KiKK megalapításában részt vegyen. Ezt megelőzően az IKU Innovációs Kutató Központ tudományos munkatársa volt. Közgazdász, szociológus, szakterülete a tudomány, technológia és innováció közgazdaságtana. Fő kutatási területe az innovációs folyamatok jellemzői, az innovációs rendszer működése, teljesítményének mérése, a rendszer szereplői közötti kapcsolatok, a kutatás-fejlesztés és innováció nemzetköziesedése, a multinacionális vállalatok és a KKV-k innovációs folyamatainak jellemzői. A KiKK keretein belül az innováció, a digitalizáció gazdasági hatásait, az ezek által kiváltott alkalmazkodási kényszert vizsgálja. Több, EU KFI Keretprogram és más nemzetközi, valamint hazai szervezetek által támogatott kutatási projekt részvevője, vezetője. Nemzeti szakértőként részt vett több EU-s szakmai programban (ERA-Net, CREST).

 

Dr. Kozák Ákos – Tudományos munkatárs, projektvezető

Dr. Kozák Ákos közgazdász, szociológus, a Budapesti Gazdasági Egyetem docense, jelenleg a Kibergazdaság Kiválósági Központ tudományos munkatársa. Egyetemi pozíciója mellett 29 év óta GfK Hungária Piackutató Intézet munkatársa, 1993 óta igazgatója. Szakterülete a jövőkutatás és a fogyasztói kutatások (Consumer Studies). A fogyasztással foglalkozó témakörök közül kiemelt figyelmet szentel a fogyasztástörténeti vonatkozásoknak és a fogyasztási mintázatok trendszerű jelenségeinek. A kiválósági központban elsősorban a technológia, az ipari forradalom társadalmi hatásainak vizsgálatával foglalkozik. Az elmúlt évtizedekben számos tisztséget töltött be az egyetemi és a vállalkozói szféra különböző szervezeteiben (BGE, BCE, Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, Országos Kereskedelmi Szövetség, Magyar Marketing Szövetség). Klauzál Gábor-díjas, 2008.

 

Dr. Antalóczy Katalin – Tanszékvezető, Főiskolai tanár

Dr. Antalóczy Katalin közgazdász pályáját a Pénzügykutatási Intézetben kezdte, majd annak jogutódjánál, a Pénzügykutató Zrt-nél dolgozott tudományos főmunkatársként, kutatásvezetőként. Számos hazai és nemzetközi kutatási projektben vett részt, tanácsadói munkát folytatott bankoknak, nagyvállalatoknak és minisztériumoknak. 2012-től a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kar főiskolai tanára, 2018. szeptemberétől a Nemzetközi gazdaságtan tanszék vezetője. Kutatási területe a nemzetközi kereskedelem, nemzetközi tőkeáramlások, Magyarország külgazdasági kapcsolatai, hazai és nemzetközi gyógyszeripari folyamatok. Több mint 100 publikációja (könyv, könyvfejezet, folyóiratcikk, tanulmány) jelent meg magyar és angol nyelven. Részt vett a KiKK megalapításában, és aktív résztvevője kutatási munkáinak.

 

Gulyásné Dr. Csekő Katalin – Dékán, Egyetemi docens

https://uni-bge.hu/kkk/Szervezeti-egysegeink/oktatasiszervezetiegysegek/Nemzetkozi-Kereskedelem-es-Logisztika-Tanszek/Munkatarsak/gulyasnecsekokatalin

 

Dr. Fehér Katalin – Tudományos főmunkatárs

Dr. habil. Fehér Katalin újmédia-kutató és a digitális trendek szakértője. A Budapesti Gazdasági Egyetem Kibergazdaság Kiválósági Központjának és a Felsőoktatás Jövője Kiválósági Központjának tudományos főmunkatársa, a KOME tudományos folyóirat szerkesztőbizottságának tagja, a Masaryk University és a University of Lower Silesia vendégprofesszora. A jövő a jelenben érdekli, ezen belül is az új média trendek és a digitális kultúra, a digitális identitás és a közösségi média, illetve az okos környezetek és a mesterséges intelligencia hatásai. Nemzetközi tapasztalatait az USÁ-ban, Dél-Kelet-Ázsiában, Skandináviában és a Távol-Keleten szerezte meg.

 

Dr. Gáspár Tamás –  Tudományos főmunkatárs

Dr. Gáspár Tamás, közgazdász, 1991-ben kezdett tanítani a Külkereskedelmi Kar elődjénél. A Budapesti Corvinus Egyetem és az ECOSTAT Gazdasági és Társadalmi Kutatóintézet oktatási, kutatási és tudományszervezési tapasztalataival 2010-ben tért vissza ismét a karhoz kutatói státuszban. Rendszeres opponense publikációs és pályázati anyagoknak, két nemzetközi szakfolyóirat szerkesztőbizottsági tagja. Akciókutatáshoz pedagógiai, tanítói diplomát is szerzett, rendszeresen oktat és kutat kisiskolások körében, egy testnevelő kollégájával fejlesztő foglalkozásokat is tart.

Kutatási területei:

  • a stratégiai foresight módszertani megújítása és intergenerációs vonatkozásai
  • a külgazdasági kapcsolatok mérésének új módszertani elemei az értékláncok világában
  • korszakváltások a világgazdaságban
  • az óvoda-iskola átmenet szerepe a társadalmi-gazdasági fejlődésben
  • az új generációk képzése a technológiai korszakváltásban

 

 

Dr. Sass Magdolna – Tudományos főmunkatárs

Sass Magdolna a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézetének tudományos főmunkatársa és a BGE Külkereskedelmi kar Nemzetközi gazdaságtan tanszékén egyetemi docens. 1998-ban szerzett kandidátusi címet. 1997 és 2000 között az OECD munkatársa volt Párizsban. Kutatási területei elsősorban a kelet-közép-európai külföldi közvetlentőke-befektetések és külkereskedelem, a vállalatok nemzetköziesedése, a posztszocialista multinacionális vállalatok. Több hazai és nemzetközi kutatásban vett részt. Több mint 170 tudományos publikációja van, köztük egy angol nyelvű könyv és 79 folyóiratcikk, melyek közül 19 külföldi referált folyóiratban jelent meg, 13,1-es összegzett impakt faktorral. A műveire kapott független hivatkozások száma több mint 800. Három nemzetközi folyóirat szerkesztőbizottságának tagja. A European Association of Comparative Economic Studies volt elnöke (2016-2018), jelenleg a tanácsadó testület tagja, a European Association of Development Research and Training Insitutes „Multinational Corporations” munkacsoportjának egyik vezetője. Részt vett a KiKK megalapításában, és aktív résztvevője kutatási munkáinak.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM