Keresés:
Szombathelyi Osztrák–Magyar Nyári Egyetem
2019.04.12
SZOMBATHELY, 2019. július 7–20.

A Bécsi Egyetem Európai és Összehasonlító Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének Finnugor Tanszéke és az ELTE Berzseny Dániel Pedagógusképző Központja közös nyári egyetemet szervez osztrák, ill. magyar egyetemi és főiskolai hallgatók számára, akik magyar/német nyelvtudásukat szeretnék fejleszteni. Az ösztöndíjakra a magyar hallgatók közül elsősorban a nem német szakos (elsősorban nappali tagozatos) hallgatók pályázhatnak.  

 

Az idén 28 éves nyári egyetem nem csupán egy nyelvkurzus, hanem nagy hangsúlyt helyezünk a közös programokra, a tanórán kívüli együtt tanulásra is. Így olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik a közösség együttes tevékenységében aktívan részt kívánnak venni.

 

A kurzus felépítése: intenzív nyelvtanulási program (naponta 9.00-től 12.30-ig) haladó ill. középhaladó szinten; délutánonként osztrák ill. magyar kultúrtörténeti tematikájú előadások, amelyek a kelet-ausztriai/nyugat-magyarországi régióhoz kapcsolódnak, filmvetítés, változatos szabadidős és kulturális programok.

 

Jelentkezési feltételek a magyar hallgatók számára:

  • a haladó szinthez: alapfokú (A2 szintű) államilag elismert nyelvvizsga vagy annak megfelelő egyéb bizonyítvány/igazolás;
  • a középhaladó szinthez: középfokú (B szintű) államilag elismert nyelvvizsga vagy annak megfelelő egyéb bizonyítvány/igazolás;
  • hallgatói jogviszony egy magyarországi felsőoktatási intézményben, nem német szak;
  • rövid német vagy magyar nyelvű motivációs levél.

 

Ösztöndíj

Az ösztöndíjakat az OsztrákMagyar Akció Alapítvány biztosítja, amely nem készpénzt jelent, hanem a kurzuson való ingyenes részvételt. Az ösztöndíj elnyerése után a hallgatók szerződést kötnek az alapítvánnyal, amelyben vállalják a kurzuson való részvételt.

 

Önköltség

A Szombathelyre történő leutazás és a hazautazás költségeit a hallgatók állják. A pályázatok elbírálása után az ösztöndíjat elnyert hallgatóktól 10 000 Ft regisztrációs díjat kérünk átutalni a későbbiekben megadott bankszámlaszámra. További költségek: zsebpénz, mindenkinek igényei szerint.

 

A kurzus részvételi díját, szállásdíjat, napi kétszeri étkezést (reggeli, ebéd), a kirándulásokat az ösztöndíj tartalmazza.

 

Jelentkezési határidő: 2019. május 20.

 

A résztvevők létszáma

20 osztrák és 20 magyar hallgató. A résztvevők a szombathelyi Egyetemi Központ kollégiumában kapnak szállást háromágyas szobákban (osztrák és magyar hallgatók együtt), közel a városközponthoz. Az oktatás és az étkezés szintén a központ, ill. a kollégium közelében zajlik.

 

A kurzus vezetője Csire Márta. További információk: marta.csire@univie.ac.at,

tel.: +43 1 4277 43012 vagy

https://finno-ugristik.univie.ac.at/studium/internationales/sommerkolleg-szombathely/

 Jelentkezési lap >>>


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM