Keresés:
Események
«2020. augusztus»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Sikeres TDK pályázat: Látogatás a kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing gyárban
2020.04.20

Sikeres TDK Pályázat

A Külkereskedelmi Kar TDK felelősei sikeresen pályáztak a tavalyi évben, így a Nemzeti Tehetség Program keretében támogatásban részesül a tudományos diákköri tevékenység karunkon a 2020-as évben.

A nyertes pályázat programjának megvalósítása során a KKK hallgatói számára díjmentesen igénybe vehető gyárlátogatásokat, 20 órás TDK szakmai kurzust és izgalmas rendezvényeket szervezünk.

A továbbképző szakmai kurzus órái a kar több oktatójának bevonásával zajlanak, melynek megvalósítása februárban elkezdődött. A kurzus órái különböző- a sikeres TDK dolgozat és prezentáció elkészítéséhez szükséges- témákat sorakoztatnak.

Február 25-én a kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing gyárban jártak hallgatóink. A gyárlátogatás során a hallgatók megismerhették az autóipari vállalat mindennapi munkafolyamatait. A Daimler AG 2012 márciusában indította be a termelést az új kecskeméti személyautó gyárában. Így - kevesebb, mint négy évvel a helyszín kiválasztását követően - első ízben gördültek le Mercedes-Benz személyautók Magyarországon a futószalagról.

A hallgatók a látogatás során, rövid bemutatót követően, speciális védőfelszerelésben betekinthettek a csarnokokba, megnézhették, hogyan dolgoznak együtt a gyár alkalmazottai a legmodernebb robotokkal. A gyár területe négy nagy részből áll, melyek a présüzem, a karosszériaüzem, a felületkezelő üzem és az összeszerelő üzem. A gyárban érvényben lévő szabályoknak megfelelően két részleg látogatása vált lehetővé.

Jelenleg az A modell, a CLA és a CLA Shooting brake összeszerelése történik a gyártóüzem területén, a CLA kizárólag Kecskemétről indul a világ számos országába.

A látogatást követően a hallgatók megosztották egymással élményeiket. Elmondásuk alapján nagyszerű élmény volt látni az elméletben tanultak gyakorlatban történő megvalósítását, érdekesnek találták a gyártási folyamat lépéseit, lenyűgözte őket az ott tapasztalt automatizáltság és szervezettség.

A hallgatók a látogatás végén nemcsak egy életre szóló élménnyel, hanem egy nyakpánttal is gazdagabbak lettek.Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM