Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Külkereskedelmi Főiskoláért Alapítvány

A Külkereskedelmi Főiskoláért Alapítvány 1991-ben alakult és kezdte meg tevékenységét a BGE Külkereskedelmi Kar jogelődje, a Külkereskedelmi Főiskola szolgálatában. A felsőoktatás 2000. évi integrációja után az Alapítvány változatlan formában folytatta tevékenységét.  2005-ben a Fővárosi Bíróság közhasznú fokozatú alapítvánnyá sorolta át. Az Alapítvány elnöke dr. Marinovich Endre a Kar korábbi főigazgatója, főiskolai tanár.

A Külkereskedelmi Főiskoláért Alapítvány közhasznú szervezetként a főiskola oktatóinak képzését, nemzetközi tapasztalatok szerzését szolgálja, elősegíti, hogy a kar kül- és belföldi kutatási és oktatási intézményekkel folyamatos kapcsolatot alakítson ki. Ezen túlmenően a Kar hallgatóival, hallgatói szervezeteivel és külső támogatóival szoros együttműködésben foglalkozik azzal, hogy a hallgatók számára megfelelő szakmai gyakorlati helyszínt, illetőleg tanulmányaik folytatásához ösztöndíjat biztosítson.

További feladatunknak tekintjük a KÜLKER Baráti Kör nyomdokaiba lépve a Külkereskedelmi Főiskola ill. Külkereskedelmi Kar egykori hallgatóival a kapcsolatok ápolását, úgynevezett alumni hálózat működtetését. Jelenti ez az „Öregdiák" Klub tevékenységének megerősítését és olyan találkozók szervezését, melyek feladata kapcsolattartás a volt hallgatókkal. Ide tartozik a rendezvények, konferenciák előkészítése és lebonyolítása, karriercentrum létrehozása a friss diplomások és a már végzett diákok számára. Ez irányú tevékenységünket 2008-tól minden évben a 25 évvel ezelőtt végzett hallgatók számára rendezett - széles körben sikeresnek tartott - jubileumi találkozással bővítettük.

Céljaink között szerepel a helyi közösségi kapcsolatok ápolása és a hallgatók bevonása a szakmai rendezvények szervezésébe. A helyi lakosság örömmel fogadja a lehetőséget, hogy a Kar impozáns épületében többször is fontos események kapcsán találkozhassunk. Egymást ismerve nagyobb bizalommal fordulunk egymáshoz.

Az Alapítvány eddig már megvalósult és a továbbiakban tervezett programjai:

  • Közös rendezvények gazdasági folyóiratok szerkesztőségével.
  • A helyi lakosság kezdeményezésére - az Otthonunk a XVI. Kerület Egyesülettel együttműködve - az IKARUS-ra emlékeztünk a vállalatról szóló kiállítás, vetélkedő, emlékezések szervezésével, IKARUS-ról szóló filmek bemutatásával.
  • Hagyományteremtő rendezvényt indítottunk „Találkozások Napja- mátyásföldi tavasz" elnevezéssel, melyen minden évben más-más kerületrészt szándékozunk bemutatni. Eddig Árpádföld és Cinkota volt a vendégünk, a sorozatot folytatni kívánjuk.
  • A BGE Külkereskedelmi Karával együttműködve, a Kar épületében több XVI. kerületi művésznek biztosítottunk lehetőséget alkotásának bemutatására, mely tevékenységünket a továbbiakban is folytatni szeretnénk.
  • A Nyelvek Európai Napja rendezvény egyidejűleg szólította meg a főiskola hallgatóit és a XVI. Kerület középiskolásait.
  • A Kar magasan kvalifikált oktatói gárdájának szellemi kapacitását felhasználva, rendszeresen szervezünk külgazdasági szakmai és szaknyelvi kurzusokat. Különösen népszerűek a logisztikával, a szállítmányozással, valamint a külkereskedelmi szaknyelvi továbbképzéssel összefüggő oktatási formák. 
  • A Külkereskedelmi Karon 25 évvel ezelőtt végzett hallgatóink felkutatását és jubileumi találkozójuk megszervezését 2016-ban is folytatni kívánjuk.

Kérjük, amennyiben az alapítvány céljaival egyetért, személyi jövedelemadójának 1 %-ával segítse munkánkat:

A Külkereskedelmi Főiskoláért Alapítvány
Adószám: 19670962-1-42

számlaszám:11705008-20420936-00000000  

 * * *

Köszönjük, hogy időt szánt az Alapítványunk munkáját ismertető rövid tájékoztató elolvasására.

Dr. Marinovich Endre s.k.
A Külkereskedelmi Főiskoláért Alapítvány elnöke

Elérhetőségek
Cím: 1165 Budapest, Diósy Lajos u. 22-24.
Telefon: 467-7804
Email: alapitvany@kkk.bgf.hu
Hírek

Hírek

Szeptember utolsó szombatjának délelőttjén öregdiákokkal telt meg a Külkereskedelmi Kar aulája. 25 éves találkozójukat tartották a Külkereskedelmi Főiskolán 1987-ben végzett hallgatók.

2012. szeptember 22-én találkozót szervezett a Külkereskedelmi Főiskola 1973-1976 közötti KIL (külkereskedelmi idegen nyelvű levelező) évfolyama, az egykori oktatási épületben az Ecseri úton, amely ma az ELTE Bárczy István...

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM