Keresés:
Nemzetközi Iroda

Tisztelt Hallgatók!

 

Megjelent az Erasmus pótpályázat a 2019/20 tanév második félévére!

A beadás határideje 2019. 10. 23. (23:59)

 

A dokumentumokat és a pályázati kiírást megtalálja a dokumentumok között.

 


Együttműködésünk felsőoktatási intézményekkel

A magyar felsőoktatási intézményékkel és oktatási szervezettel folytatott szoros együttműködésünkön túl Európa számos felsőoktatási intézményével kötöttünk együttműködési szerződést hallgatók, oktatók és személyzet cseréjére, illetve kutatásra vagy tantervfejlesztésre. Miután a BGE Külkereskedelmi Karán hagyományosan erős a nyelvi képzés, kiterjedt kapcsolataink vannak ázsiai és távol keleti felsőoktatási intézményekkel is, mint a moszkvai Puskin Intézettel, a Krasznojarszki Állami Űrkutatási Egyetemmel, a Kijevi Állami Egyetemmel, a japán Josai és Ritsumeikan Egyetemmel, a kínai Tienchin Egyetemmel, a tajvani Shih Chien és a National Formosa Egyetemmel.

A Külkereskedelmi Kar 25 éve folytat francia nyelvű két diplomát adó képzést az amiens-i Picardie Jules Verne Egyetemmel. A holland Avans HogeSchool, Breda felsőoktatási intézménnyel karunk 2005 óta folytat angol nyelvű két diplomát adó képzést, ezt megelőzően az angliai University of Lincolnshire and Humberside intézménnyel volt angol nyelvű két diplomát adó képzésünk.

Hallgatóinknak az Európai Unió Erasmus+ programja keretében 118 európai partnerintézményünk valamelyikében van lehetősége egy vagy két szemeszteren át tartó részképzésre.

A Külkereskedelmi Kar évente 210-230 külföldi Erasmus cserediákot fogad, valamint két diplomát adó és egyéb közös képzések keretében is évente 10-15 főt.

A legtöbb hozzánk érkező külföldi diákot franciaországi intézmények küldik karunkra, őket követik létszámban a spanyol, német, holland, portugál, osztrák, olasz, belga, orosz, finn, lengyel, görög, török, lengyel, ill. svéd hallgatók.

A jelenleg BGE-KKK-n tanuló Stipendium Hungaricum hallgatói összlétszáma: 156 fő, ők a Kar Nemzetközi gazdálkodás BA, Nemzetközi Gazdaság és Gazdálkodás MA, Nemzetközi kapcsolatok MA programjának első, második vagy harmadik évfolyamának hallgatói.

A karra érkező külföldi diákokat az iskolai életbe való beilleszkedésben egy önkéntes alapon működő diákszervezet, az X-change csoport segíti, továbbá kirándulásokat és egyéb változatos programokat is szervez.

Rövidebb látogatásokra szervezett diákcsoportok több európai országból is rendszeresen érkeznek karunkra, de Japánból és Indiából is fogadtunk már hallgatókat.

Elérhetőségek
Telefon: 467-7800/349
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM