Keresés:
Az Erasmus program

Az Erasmus+ az Európai Bizottság programja, amely az oktatást és képzést, az ifjúsági szférát és a sportot támogatja. A pályázati program az oktatás és képzés területén mobilitási, partnerségi és szakpolitikai tevékenységek megvalósítását teszi lehetővé a felsőoktatási, a közoktatási, a szakképzési és a felnőtt tanulási szektorokban.

Európának biztosítania kell polgárai számára a tudásalapú társadalomban szükséges oktatást, készségeket és kreativitást. Gyorsan változó világunkban a megújuló oktatási rendszereknek alkalmazkodniuk kell a tanítás és tanulás új formáihoz, kihasználva az új lehetőségeket. Az oktatás, a képzés és a nem formális tanulás fontos tényező a munkahelyteremtésben és Európa versenyképességének növelésében. Az Erasmus+ ennek érdekében 2014 és 2020 között 14,7 milliárd eurót biztosít az európai oktatás, képzés, ifjúsági szakma és sport megerősítésére.

Az Erasmus hallgatói mobilitás külföldi tanulmányokra és szakmai gyakorlatra irányul.

külföldi tanulmányok pályázat célja, hogy lehetővé tegye a hallgatók számára, hogy szakmai, nyelvi és kulturális tapasztalatokat szerezzenek egy másik ország felsőoktatási intézményben.

szakmai gyakorlat pályázat célja, hogy támogassa gyakorlat eltöltését egy másik európai ország vállalkozásánál/szervezeténél, hogy ez által segítséget nyújtson a közösségi munkaerőpiacon szükséges készségek elsajátításához és a fogadó ország gazdasági és társadalmi kultúrájának megértéséhez. A fogadó intézmény lehet vállalt, képző intézmény, kutatóközpont és egyéb szervezet.

Az Erasmus programban részt venni kívánó intézménynek rendelkeznie kell jóváhagyott Erasmus University Charter-ral.

A hallgatók a következő tanévben folytatandó külföldi tanulmányokra februárban pályázhatnak, szakmai gyakorlatra pedig áprilisban.

A hallgatók külföldi tanulmányaikról beszámolót készítenek, amely szerint meghatározó élményt jelent számukra az Erasmus tanulmányút. A honlaponj elérhető beszámolók fő célja, hogy a később kiutazó diákok számára szolgáltassanak hasznos információt


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM