Keresés:
Események
«2018. július»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Nemzetközi Gazdálkodás Szaknyelvi Intézeti Tanszék

Tanszékvezető:   Dr. Válóczi Marianna Ph.D
                             egyetemi docens 

Tanszéki előadó: Fiedlerné Balog Éva FiedlerneBalog.Eva@uni-bge.hu

 

 

 

A minőségi nyelvoktatás a Külkereskedelmi Karon sok évtizedes múltra tekint vissza. Egyedi, rendkívül széles nyelv és kurzuskínálattal, a munkaerőpiac, a szakma és a hallgatók elvárásait követve, innovatív tananyagokkal és módszerekkel igyekszünk megőrizni nyelvoktatásunk jó hírnevét.

Üzleti nyelvet 12 nyelven oktatunk: angol, német, francia, olasz, spanyol, portugál, orosz, japán, kínai, arab, koreai, és magyar, mint idegen nyelv. Ezen kívül számos készségfejlesztő és szakmai tárgyat vehetnek fel hallgatóink idegen nyelven, összesen több mint 30 tantárgyból választhatnak.  (Pl.: Üzleti idegen nyelv, Nemzetközi gazdálkodás szaknyelvi specializáció, Prezentációs és íráskészség fejlesztés, Nemzetközi tárgyalástechnika, Interkulturális Kommunkiáció, Európai történelem és kultúra.

Nemzetközi Gazdálkodás Szakon  2014-ben indult a Gazdasági és Üzleti Szakfordító és Tolmács Specializáció (GÜSZT). Hét nyelven kínáljuk a heti 12 óra gyakorlatot tartalmazó képzést a gazdasági-üzleti szférában kifejezetten nyelvigényes, nyelvi közvetítői feladatokat is magában foglaló állásokra pályázó hallgatóinknak.

A kötelező és szabadon választható tárgyak oktatásán kívül nagy népszerűségnek örvendő önköltséges kurzusokat is kínálunk: az Idegen nyelv Önálló Tantárgyi Blokkban 14 nyelven kínálunk kurzusokat, a GÜSZT képzést ÖTB formájában is felvehetik a hallgatók,a távol keleti nyelvek iránt érdeklődők pedig a két féléves, Távol-Keleti Interkulturális Menedzsment Önálló Tantárgyi Blokk kurzuson is elmélyíthetik tudásukat.

Diszpont Centrumunkban külön foglalkozunk a nyelvtanulási problémákkal küzdő hallgatókkal.

Oktatóink sokéves, gyakran több évtizedes, a felsőoktatásban szerzett oktatói tapasztalattal rendelkeznek, tanáraink több mint fele Ph.D fokozatot szerzett, minősített oktató, vagy Ph.D tanulmányai végén tart. Oktatói tevékenységük mellett a kollégák többsége a BGE Nyelvvizsgaközpont akkreditált vizsgáztatója, folyamatosan dolgoznak tananyag és vizsgaanyag fejlesztésen, jegyzetet, tankönyvet írnak. Aktívan részt vesznek a hazai és a nemzetközi tudományos életben, rendszeresen publikálnak, konferencia előadásokat tartanak.

A Tanszéki Osztályokon aktív szakmai és kulturális élet zajlik, ennek példái: a népszerű, immár hagyományos rendezvénysorozatunk a Szakmai Nyelvi Napok, amelyet minden évben 8 nyelvből rendezünk meg, ezen kívül,  Szakmai Műhelyeket, Ph.D kerekasztalokat, cserediákprogramokat, tréningeket szervezünk.

Elérhetőségek
Cím: 1165 Budapest, Diósy Lajos u. 22-24.
Telefon: 467-7969
Kapcsolódó szervezeti egységek
Hírek

Hírek

8 NYELVBŐL költségtérítéses SPECIÁLIS NYELVI KURZUSOK csak a BGE KKK hallgatói részére.

ÚJ!
Őszi 20 órás tréningkurzusok a regisztrációs héten (részletek az oldal alján olvashatóak)!

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM