Keresés:
Nemzetközi Üzleti Szaknyelvek Tanszék
Tisztelt Hallgatók!

Munkatársaink elérhetőségét a Munkatársak fülnél, az oktató nevére kattintva érik el.
  

Tanszékvezető:   Dr. Válóczi Marianna Ph.D, egyetemi docens 

Tanszékvezető helyettes: Tömöry Anna
Tanszékvezető helyettes: Dr. Polcz Károly

 

A minőségi nyelvoktatás a Külkereskedelmi Karon sok évtizedes múltra tekint vissza. Egyedi, rendkívül széles nyelv- és kurzuskínálattal, a munkaerőpiac, a szakma és a hallgatók elvárásait követve, innovatív tananyagokkal és módszerekkel igyekszünk megőrizni nyelvoktatásunk jó hírnevét.

Üzleti nyelvet 12 nyelven oktatunk: angol, német, francia, olasz, spanyol, portugál, orosz, japán, kínai, arab, koreai, és magyar mint idegen nyelv. Ezen kívül számos készségfejlesztő és szakmai tárgyat vehetnek fel hallgatóink idegen nyelven, összesen több mint 30 tantárgyból választhatnak.  (Pl.: Üzleti idegen nyelv, Nemzetközi gazdálkodás szaknyelv, Nemzetközi kapcsolatok szaknyelve, Kommunikációs és média szaknyelv, Prezentációs és íráskészség-fejlesztés, Nemzetközi tárgyalástechnika, Interkulturális kommunikáció, Üzleti soft skillek idegen nyelven stb.)

Nemzetközi Gazdálkodás Szakon  2014-ben indult a Gazdasági és Üzleti Szakfordító és Tolmács Specializáció (GÜSZT). Hét nyelven kínáljuk a heti 12 óra gyakorlatot tartalmazó képzést a gazdasági-üzleti szférában kifejezetten nyelvigényes, nyelvi közvetítői feladatokat is magában foglaló állásokra pályázó hallgatóinknak.

A kötelező és szabadon választható tárgyak oktatásán kívül nagy népszerűségnek örvendő önköltséges kurzusokat is kínálunk: a Felnőttképzési Főosztály és a Nemzetközi Üzleti Szaknyelvek Tanszéke közös szervezésében Linguablokk elnevezéssel 15 nyelven kínálunk kurzusokat. A Keleti Üzleti Akadémiai Központ a Nemzetközi Üzleti Szaknyelvek Tanszék oktatóinak közreműködésével Távol-Keleti Interkulturális Menedzsment címmel indít kurzust.

Diszpont Centrumunkban külön foglalkozunk a nyelvtanulási problémákkal küzdő hallgatókkal.

Oktatóink sokéves, gyakran több évtizedes, a felsőoktatásban szerzett oktatói tapasztalattal rendelkeznek, tanáraink több mint fele PhD-fokozatot szerzett, minősített oktató, vagy Ph.D tanulmányai végén tart. Oktatói tevékenységük mellett a kollégák többsége a BGE Nyelvvizsgaközpont akkreditált vizsgáztatója, folyamatosan dolgoznak tananyag és vizsgaanyag fejlesztésen, jegyzetet, tankönyvet írnak. Aktívan részt vesznek a hazai és a nemzetközi tudományos életben, rendszeresen publikálnak, konferencia-előadásokat tartanak.

A Nyelvi Munkaközösségekben aktív szakmai és kulturális élet zajlik. Ennek példái: a népszerű, immár hagyományos rendezvénysorozatunk a Szakmai Nyelvi Napok, amelyet minden évben 8 nyelvből rendezünk meg, ezen kívül, Szakmai Műhelyeket, PhD-kerekasztalokat, cserediákprogramokat, tréningeket szervezünk.

Elérhetőségek
Cím: 1165 Budapest, Diósy Lajos u. 22-24.
Hírek

Hírek

A kurzusokra jelentkezni online lehet 2020. október 7-től, a kurzus indulásáig!

A Nemzetközi Üzleti Szaknyelvek Tanszék a 2020. szeptember 26-i Nyelvek Európai Napja alkalmából novella-fordítói pályázatot hirdet az egyetem hallgatói részére.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM