Keresés:
Gazdasági és Üzleti Szakfordító és Tolmács specializáció Nemzetközi Gazdálkodás BA szakon (GÜSZT)

Miért válasszam a GÜSZT-öt?

A GÜSZT Specializáció Magyarországon egyedülálló képzési forma, hiszen egyetlen közgazdász alapszak sem kínál hasonlót. Nemzetközi Gazdálkodás BA szakos hallgatók számára hét nyelven indul a nyelvintenzív, kiscsoportos, heti két előadás mellett 12 óra gyakorlatot magában foglaló képzés. Az egyre szélesebb körű idegen nyelvi kompetenciákat elváró munkaerőpiacon versenyképes tudást és készségeket kínál azoknak, akik a közgazdász diplomájuk mellé további versenyelőnyt jelentő képességeket-készségeket szeretnének elsajátítani:

  • kiemelkedő szintű nyelvtudás és nyelvi mediátori képességek
  • nemzetközi üzleti környezetben érvényesíthető tárgyalási és szervezői készségek
  • fordítástámogató eszközök magabiztos használata
  • a célország gazdaságának és kultúrájának elmélyült ismerete,
  • szakterminológia, üzleti soft skillek, interkulturális kompetencia


Tantárgyak:

Nyelvhelyesség és üzleti kommunikációs műfajok, A szakfordítás elmélete, A szakfordítás gyakorlata, A tolmácsolás elmélete, A tolmácsolás gyakorlata, Kontrasztív országismeret, Szakterminológia (gazdasági, üzleti és európai uniós), Fordítástámogató eszközök és projektmenedzsment


A jelentkezés feltételei
:

Az első 4 aktív félévben minimum 75 kredit és a szak megjelölt tárgyainak eredményes teljesítése, valamint B2 általános, komplex nyelvvizsga a választott nyelvből vagy nyelvi meghallgatás sikeres teljesítése.

Hírek

Hírek

A Nemzetközi Üzleti Szaknyelvek Tanszék a 2020. szeptember 26-i Nyelvek Európai Napja alkalmából novella-fordítói pályázatot hirdet az egyetem hallgatói részére.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM