Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Dékáni köszöntő
Kedves Látogató!
Szeretettel köszöntöm a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának honlapján! A Külkereskedelmi Kar – és jogelődje, a Külkereskedelmi Főiskola – a sok évtizedes minőségi oktatás hagyományaira építve, ugyanakkor a képzési kínálatot és az oktatási módszereket folyamatosan megújítva rangos pozíciót harcolt ki az ország hasonló profilú egyetemi/főiskolai karainak rangsorában.

A felkészült és elkötelezett oktatói és oktatásszervezői háttér mellett az eddigi sikerek egyik kulcsa a Kar sokszínű - és folyamatosan színesedő - képzési kínálata. Az alapszakok köre immár négy területre terjed ki: Kereskedelem és Marketing, Nemzetközi Gazdálkodás, Nemzetközi Tanulmányok, valamint Kommunikáció és Médiatudomány. A Karon angol, illetve francia nyelvű alapképzés is folyik (Nemzetközi Gazdálkodás szakon), illetve a magyar nyelvű képzéseken több specializációt idegen nyelven is kínálunk. Újdonság, hogy 2015-től, több neves vállalati partnerrel való együttműködésben, Nemzetközi Gazdálkodás BA szakon Duális képzési programot is indítunk.

Az elmúlt években a Karon beindított mesterképzések is több irányban - Marketing, Nemzetközi Gazdaság és Gazdálkodás, Nemzetközi Tanulmányok - (a két utóbbi angol nyelven is) kínálnak továbblépést az ismereteiket elmélyíteni szándékozó hallgatók számára.

A felsőoktatási szakképzés, illetve a szakirányú továbbképzés keretében kínált programok szintén igen széles spektrumot fognak át.

Karunk egyik hagyományos „védjegye" a kiemelkedően gazdag idegen nyelvi képzési kínálat. Jelenleg 12 nyelven - köztük több keleti nyelven - kínálunk üzleti szaknyelvi képzést, összesen 15 nyelven pedig egyéb nyelvi kurzusokat. Képzéseink fontos eleme, hogy diákjaink számos szakmai tantárgyat a magyar nyelvű képzéseinken is hallgathatnak idegen nyelven.

A Kar további erőssége a széleskörű és jól működő nemzetközi kapcsolatrendszer. Közel 200 nemzetközi partnerintézménnyel ápolunk aktív kapcsolatot. Különösen fontosak ebből a szempontból azokkal a külföldi intézményekkel működő kapcsolatok, amelynek keretében a hallgatók - a Kar francia, illetve angol nyelvű képzésén tanulva - kettős diplomához juthatnak.  Jelenleg négy külföldi egyetemen van lehetősége diákjainknak BA szinten kettős diplomát szerezni. Az Université de Picardie Jules Verne (Amiens, Franciaország) és az Avans School of International Studies (Breda, Hollandia) partnerekkel több mint húsz éve dolgozunk együtt, két frissebb kettős diploma együttműködés a University of Applied Sciences of Frankfurt am Main-nal és a taiwani Shih Chien University-vel beindított program. Jelenleg egy mester szintű kettős diploma program kialakításán dolgozunk. Az Anglia Ruskin University-vel folytatott együttműködés keretében hallgatóinknak doktori fokozat szerzésére is lehetőségük nyílik. A nemzetköziesedés fontos eleme az évről évre növekvő számú külföldi hallgató, és az egyre gyakrabban megrendezésre kerülő nemzetközi tudományos rendezvények is.

Számos visszajelzés igazolja - mind végzett hallgatóink, mind pedig a munkaadói kör részéről - hogy a fentiek mellett a Karon folyó képzés fontos értéke annak gyakorlatorientáltsága. A Kar kiterjedt vállalati kapcsolatrendszerrel bír. Végzettjeink keresettek és magasan értékeltek a munkaerőpiacon, képzéseink folyamatos fejlesztésével azon dolgozunk, hogy ez a jövőben is így legyen.

Hitvallásunk, hogy a világra nyitott, kíváncsi, szakmailag elkötelezett, motivált friss diplomásokat bocsássunk ki a munkaerőpiacra, akik a magabiztos szakmai tudás és magas szintű idegennyelvtudás hátterével kellően bátrak és rugalmasak, hogy egy állandóan változó világban megtalálják sikeres és örömöt adó szakmai útjukat.

Külker, kitárul a világ!


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM