Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Spanyol Szakmai Nap

A Külkereskedelmi Kar Neolatin Tanszéki Osztály Spanyol Szakcsoportja 2013. november 25-én rendezte meg a Spanyol Szakmai Napot. A rendezvényen szakmai, kulturális és gasztronómiai programok váltották egymást.

Dr. Domonkos Endre, a Nemzetközi és Európa-tanulmányok Intézeti Tanszék docense Spanyolország és az uniós támogatások című előadásából megtudhattuk, milyen célokra és milyen eredményekkel használta fel a kohéziós alapokat Spanyolország. Az előadást vetélkedő követte, melynek során a résztvevők az elhangzott témához kapcsolódó ismereteikről adhattak számot.

Vendégünk volt a Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tanítási Nyelvű Gimnázium tanulóinak két csoportja, akik színvonalas és élvezetes prezentációkkal mutatták be Spanyolországot és a legismertebb spanyol márkákat.

A spanyolországi Leónban, Alcalá de Henaresben és Madridban töltött Erasmus-félévükről tartottak spanyol nyelvű prezentációkat tanszékünk hallgatói, utána pedig a karunkon Erasmus diákként tanuló spanyol hallgatók mutatták be városaikat (Guadalajara, Vigo, Vitoria), és beszámoltak Magyarországon és ezen belül az intézményünkben szerzett tapasztalataikról.

A díjátadón értékes jutalmakat vehettek át a szakfordítási és a tortilla-készítő verseny nyertesei, a díjazáshoz nyújtott segítségért köszönet illeti a Pata Negra Tapas Bart, a Klett Kiadót, a Procter&Gamble és az OVB Magyarország Pénzügyi Tanácsadója cégeket.

Az ebédszünetben a spanyolos hallgatók által készített tortillákat és változatos ételeket, italokat valamint édességeket kóstolhatott a nagyszámú érdeklődő közönség.

A rendezvényt filmvetítés zárta: Juan Cruz és José Corbacho Tapas című filmjét tekintettük meg.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM