Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

AEDEM XXI. nemzetközi kongresszus
A BGF Külkereskedelmi Karán élénk érdeklődés közepette zajlott le az AEDEM (Academia Europea de Dirección y Economía – angol nevén European Academy of Management and Business) 2012. szeptember 3-4. között megrendezett XXI. nemzetközi kongresszusa, Interdisciplinarity and Synergies in Economics and Business címmel.

Az AEDEM spanyol közgazdasági szakemberek, egyetemi  oktatók és kutatók szervezete, amely évente egy hazai és egy nemzetközi kongresszust tart és számos rangos fórumon jelentet meg tudományos közleményeket.
A szervezet a budapesti Spanyol Nagykövetség közvetítésével kérte fel a Külkereskedelmi Kart a nemzetközi kongresszus megszervezésére. A kongresszuson nyolc szekcióban 92 szerző 39 előadása hangzott el. A kongresszuson szerepelt magyar előadók többsége a BGF Kutatóközpont kutatói közül került ki.
A kongresszus megnyitóján d
r. Ferkelt Balázs általános rektorhelyettes üdvözölte a megjelenteket, majd a Spanyol Nagykövetség képviseletében Pablo Zaldívar követtanácsos és az AEDEM elnökasszonya, dr. Encarnación González Vázquez, a Vigói Egyetem professzora mondott köszöntőt. A megnyitón ezt követően prof. dr. Inotai András, a Magyar Tudományos Akadémia Világgazdasági Kutatóintézetének 1991-2011 közötti igazgatója tartott nagy sikerű előadást Crisis-related dilemmas of the European integration címmel.
A megnyitó után munkaebéd következett, majd a délutáni szekcióülések után a Spanyol Nagykövetség adott fogadást a kongresszus résztvevői számára. A kongresszust lezáró előadást a BGF Külkereskedelmi Karának dékánja,
dr. Szemlér Tamás tartotta, EU-budget 2014-2020: The right response to the challenges? címmel. Ezt követően az AEDEM vezetősége és a kongresszus résztvevői köszönetet mondtak a BGF-nek a kongresszus színvonalas megszervezéséért és lebonyolításáért.
A kongresszusra benyújtott öt legszínvonalasabb közlemény közé soroltak hármat kollégáink készítettek. A szerzők: d
r. Kása Richárd, dr. Csillik Péter, dr. Tarján Tamás (2), dr. Veres Zoltán és Platz Petra


Kapcsolódó tartalmak
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM