Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Húsz éves a független Ukrajna

A „Húsz éves a független Ukrajna" c. ünnepi megemlékezésre Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége és a Budapesti Gazdasági Főiskola közös szervezésében 2011. május 4-5-én került sor.

Az első nap a BGF Markó utcai Lotz termében zajlott, ahol sajtótájékoztatót tartott Yurii Mushka, Ukrajna Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete és Dr. Ferkelt Balázs, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektorhelyettese. Az „Ukrajna állami önállósodása a korabeli magyar sajtó és fényképek tükrében" című könyvkiállítást - amelyet a Külkereskedelmi Kar Könyvtára installált - Dr. Marinovich Endre főiskolai tanár nyitotta meg.

Az ünnepi megemlékezésen szólt Bába Iván külügyminisztériumi államtitkár, Yurii Mushka, Ukrajna nagykövete, Sándorné Dr. Kriszt Éva rektor és Páldi András Magyarország első ukrajnai nagykövete.

A tudományos ülésszak előadói: Balázs Péter, Közép-Európa Egyetem, volt külügyminiszter; Anatolij Mazaraki, az Ukrán Nemzeti Pedagógiai Akadémia tagja, a Kijevi Nemzeti Kereskedelmi és Közgazdaságtudományi Egyetem rektora; Simai Mihály, az MTA rendes tagja, a Magyar-Ukrán Társadalomtudományi Közös Tanács magyar tagozatának elnöke; Mikola Scserbak, Kijevi Tarasz Sevcsenko Nemzeti Egyetem; Hidasi Judit BGF Külkereskedelmi Kar dékánja; Keskeny Ernő, a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma.

A konferencia másnapján került sor a Társadalomtudományi, valamint a Gazdasági szekciókban tudományos ülések megtartására magyar és ukrán előadók szereplésével. Ezt követően a jelenlévők megtekinthették a kari Könyvtár szervezésében az elmúlt két évtizedben Ukrajnával kapcsolatban Magyarországon megjelent szakkönyvek kiállítását, valamint a Budapesti Gazdasági Főiskolán született szakdolgozatokat.

Az ukrán vendégek a Külkereskedelmi Karon tanuló ukrán állampolgárságú hallgatókkal is találkozhattak.

A rendezvény nagy sikerrel, várakozásainkon felül zárult.


Kapcsolódó tartalmak
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM