Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Angol Szakmai Nap beszámoló
2012.05.14
A Külkereskedelmi Kar 2012. április 23-án Angol Szakmai Napot rendezett a társadalmi felelősségvállalás jegyében Corporate Social Responsibility (CSR) Day címen, melyre nagy számban látogattak el az érdeklődők.

Az érdekfeszítő, angol nyelven folyó programokat prof. dr. Hidasi Judit dékán köszöntője, majd Simon Ingram-Hill, a British Council magyarországi igazgatójának előadása követte. Ezután Szabó Eszter, a GE Corporate kommunikáció és public affairs közép-kelet európai igazgatója, Tari Lóránt a MOL-csoport képviseletében, Mészáros Balázs, a Főiskola egykori hallgatója, jelenleg a PricewaterhouseCoopers munkatársa, Zolnai Emese, a Vodafone CSR szakértője és Héjj Tibor a Proactive Management Consulting igazgatója tartott előadást. 

A prezentációk révén az érdeklődők betekintést nyerhettek a vállalatok társadalmi felelősségvállalási programjába és megismerhették jótékonysági kezdeményezéseiket is. Az előadók programjukban megfogalmazták azt a nemes célt, amivel cégük segíteni szeretné a fogyatékkal élőket, a rászorultakat, a hátrányos helyzetű embereket. 

A nap második felében a Főiskola hallgatói kerültek a figyelem középpontjába. A muffinsütő-verseny értékelését prezentációs verseny követte. A szakmai napot megelőző hetekben a résztvevők esettanulmányokat készítettek az AVON, a GRAYLING, a KÖVET, a SPAR, és a SZERENCSJÁTÉK Zrt. cégek magyarországi CSR tevékenységéről, amiket egy rövid prezentáció kíséretében adtak elő.
A nap végéhez közeledve a jelenlévők egy interaktív programban vehettek részt, háromfős csapatok kvíz keretében bizonyíthatták tárgyi tudásukat. Az érdekfeszítő napot az eredményhirdetés zárta, ahol a fordítási verseny, a muffinsütő-verseny, a kvízjáték és a prezentációs vetélkedő nyertesei vehették át díjaikat.

(Írta: Stefán Réka hallgató)


Kapcsolódó tartalmak
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM