Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Osztrák Szakmai Nap beszámoló
2012.11.23

A BGF Külkereskedelmi Kar Német Tanszéki Osztálya az idei tanévben „Osztrák Nap" címmel rendezte meg hagyományos német nyelvi szakmai napját. A 2012. november 5-én megtartott rendezvényen a hallgatók virtuális útinapló írási, prezentációs, sütemény- és tortakészítési, valamint plakátkészítési versenyen, továbbá a szakmai előadásokhoz kapcsolódó vetélkedők keretében mérhették össze ötletességüket, interkulturális ismereteiket, nyelvtudásukat és szakmai felkészültségüket. A rendezvény a fotózást kedvelő hallgatóknak is érvényesülési lehetőséget adott: ők legszebb Ausztriában készült felvételeikkel ismertethették meg az érdeklődőket. A szakmai nap előadói - egyben díszvendégei - érdekes és gyakorlati szempontból rendkívül hasznos előadást tartottak: Dr. Bachfischer asszony, az Osztrák Kulturális Fórum igazgatónője intézménye küldetését és kulturális programjait, Mag. Leonore Peer, az Osztrák Intézet igazgatónője gazdag oktatási kínálatukon belül elsősorban a német nyelvű EBC*L kurzusokat mutatta be, Inghild Rumpf kereskedelmi attasé pedig az osztrák-magyar gazdasági kapcsolatokról beszélt. A hallgatók ezen kívül megismerkedhettek az Osztrák Gazdasági Kamara kínálta gyakornoki álláslehetőségekkel is, valamint Schober Judit Consumer Collecting Manager (Red Bull Hungária Kft.) előadásában az egyik legsikeresebb osztrák márkatermékkel, a Red Bull-al.

A versenyeken és vetélkedőkön részt vevő hallgatók az értékes ajándékokon kívül ERASMUS bónusz pontokban, oklevélben és könyvutalványban részesültek.

A Német Tanszéki Osztály köszönetet mond a rendezvény támogatóinak: a BGF KKK-nak, az az Osztrák Intézetnek, az Osztrák Gazdasági Kamarának és a Red Bull Hungária Kft.-nek. Külön köszönet illeti az Osztrák Kulturális Fórumot a rendezvény alkalmából rendelkezésre bocsátott Mahler-kiállításért. 

 

 


Kapcsolódó tartalmak
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM