Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Spanyol Nap
2011.02.26

A Neolatin Tanszéki Osztály Spanyol Szakcsoportja  2011. február 21-én rendezte meg a Spanyol Napot.  A rendezvény nagy népszerűségnek örvendett.  Külső előadó gyanánt  Tóth Péter, az Olmos és Tóth  magyar-spanyol vegyesvállalat igazgatója tartott spanyol nyelvű előadást a mangalica sertés magyarországi reneszánszáról, és a belőle készült és világszerte keresett sonka sikeréről.  A Debrecenből érkezett előadó megemlékezett arról is, hogy szakmai gyakorlatát Spanyolországban teljesítő gyakornokként került kapcsolatba a dinamikusan fejlődő üzletággal.

Prezentációval mutatkozott be a szakcsoporthoz három hónapra érkezett AIESEC-gyakornok, a kolumbiai Viviana Ruiz Zuluaga.

A spanyolországi Huelvában teljesített Erasmus szakmai gyakorlatról tartott prezentációt Bartyik Krisztina  IV. éves hallgató.

A prezentációk sorát a karunkon Erasmus diákként tanuló két spanyol  hallgató zárta, akik beszámoltak Magyarországon és ezen belül az intézményünkben szerzett tapasztalataikról.

Flamenco táncot adott elő Dér Zsófia, III. éves nemzetközi gazdálkodás szakos hallgató, és az argentin Astor Piazzola zenéiből játszott fuvolán és gitáron két, a Liszt Ferenc  Zeneművészeti Egyetemen tanuló muzsikus, Szabó Vanda és Ádám Patrik.

A spanyol napra készülve a hallgatók fordítási, prezentáció és ételkészítési versenyeken vehettek részt, amivel a díjakon kívül esetleges külföldi tanulmányútra pályázás esetén pluszpontokhoz is juthattak.

A prezentációk után az érdeklődő hallgatóság kérdéseket tett fel.

Az ebédszünetben a spanyolos hallgatók által készített ételeket, italokat és édességeket fogyasztotta a nagyszámú érdeklődő közönség.

A spanyol nap házigazdái az önálló tantárgyi blokkban szakfordító- és tolmácsképzésben részt vevő hallgatók voltak.


Kapcsolódó tartalmak
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM