Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

„Kultúra-Kép” c. filmes alkotótábor
2011.11.04
„Kultúra-Kép” címmel 2011. október 10-16. között közös filmes alkotótábort szervezett a Kar Társadalomtudományi Intézete a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hallgatói részvételével.

A program szervezője és felelőse Nyárády Gáborné dr., a kommunikáció és médiatudomány szak vezetője. Művészeti vezető: Dr. Surányi András a Kar KO-MÉDIA Stúdió vezetője, míg a stúdiótechnikát biztosítása Bancsik György operatőr biztosította. A Sapientia filmes képzését Tóth Orsolya operatőr képviselte. A hallgatói stáb a Sapientia részéről: Győrbíró Piroska, Jankó Edina, Köllő Ildikó, Pánczél Ottó, Rancz Zsolt és Székely Előd, a Külkereskedelmi Kar részéről programban közreműködő hallgatók: Bacsó Alexandra, Sebestyén Ádám, Vida Melinda, Szécsényi Ádám, Kardoss Győző.

A filmek technikai munkálatai a mátyásföldi KO-MÉDIA Stúdióban készültek, a produkciós irodai teendőket a Markó utcai KomTanműhely látta el.

A film-hét keretében az elméleti- metodikai kurzus mellett, sor került a hazai alkotóművészekkel való találkozásra (Kossuth Klub - Improvizációs Színház; EU PONT - kortárs képzőművészeti kiállítás megnyitója - Kornis Mihály, Jónás Tamás, Bogdán János, Bada Márta). Dokumentumfilm és fotók őrzik a magyarországi szabadidős élményeket is (MÜPA koncert, Ludwig Múzeum kortárs képzőművészeti kiállítás; a romkocsmák világa, és ismerkedés Budapesttel).

Az alkotó-műhelyben egy önreflexiós kisjátékfilm is készült a fiatalok világáról, életérzéséről. A a forgatási és munkanapló, valamint a filmezés folyamatát nyomon követő werkfilm on-line is megtekinthető.

A program folytatásaként a KO-MÉDIA stúdió alkotócsoportja meghívást kapott Kolozsvárra a november 22-25. között megrendezésre kerülő Nemzetközi Diákfilm Fesztiválra.

 

 


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM