Keresés:
Események
«2019. április»
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Kereskedelem és marketing

Kereskedelem és marketing alapképzési szak (KVIK és KKK)

Nappali és levelező munkarendű közgazdász alapképzés

Állami ösztöndíjas és önköltséges képzési formában 

A szerezhető végzettség megnevezése

Közgazdász kereskedelem és marketing alapképzési szakon

Képzési idő

7 félév, az utolsó félévben a hallgató összefüggő, képzési helyen kívüli szakmai gyakorlatát tölti.

Elhelyezkedési lehetőségek

A végzett szakemberek a kereskedelmi vállalatoknál, marketing vagy marketingkommunikációs ügynökségeknél, illetve profitorientált vállalatok kereskedelmi és marketing részlegeinél közép- és felsővezetői feladatokat láthatnak el, non-profit szervezetek marketing tevékenységét irányíthatják.

KVIK-en válaszható specializáció

  • A kereskedelem specializáció a szűkebben vett áruforgalommal kapcsolatos tudásanyagon túl, a globalizálódó és nemzetközi logisztikai, ellátási és értékesítési folyamatokat, ismereteket is magában foglalja.  
  • A kereskedelmi logisztika specializáció képzési célja, hogy a hallgatók átfogó ismeretet kapjanak a logisztikai alrendszerekről, a vállalati és kiemelten a kereskedelmi vállalati, azaz kapun belüli, valamint kapun kívüli logisztikai folyamatok működésről.  A specializáció célja továbbá a logisztikai szemléletmód kialakítása, a termelőhelyektől a fogyasztási pontokig tartó anyag-, áru- és információáramlás szervezési lehetőségeinek elsajátítása.
  • A kereskedelmi kommunikáció specializáció képzési célja, hogy a hallgatók a specializáció szakmai ismereteinek a birtokában képesek legyenek az elsajátított módszerek gyakorlati alkalmazására, valamint egy vállalat marketingkommunikációs tevékenységének irányítására, továbbá alkalmassá váljanak a kommunikációs ügynökségekkel és a médiatulajdonosokkal való hatékony együttműködésre.

A magyar nyelvű oktatás mellett angol és német nyelvű képzés is választható, melyre külön kell jelentkezni a KVIK-re.

A KVIK-en nappali munkarendben a képzés duális képzés formájában is indul!

A képzés folyamán az egyéni felkészülés súlyának növelésével, illetve a kiscsoportokban végzendő projekt jellegű feladatokkal a rendszerben való gondolkodás képességét is fejleszteni kívánjuk. A tanulmányi idő alatt széleskörűek a nyelvtanulási lehetőségek. A jelentkező több nyelvből választhat (angol, német, orosz, olasz, spanyol és francia, a KKK-n kínai, japán koreai és arab).

Felvételi feltételek

A Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató 2019. című kiadvány részletesen tartalmazza a felvételi követelményeket, továbbá a www.felvi.hu honlapon találhatók részletes információk.

Önköltség és egyéb díjak

Az önköltséges helyek számát a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató 2019. című kiadvány tartalmazza. Az önköltség összege a 2019/2020. tanévben nappali munkarendben 280.000 Ft/félév, levelező munkarendben 250.000 Ft/félév.
A képzés állami ösztöndíjas képzési formában is indul.

Részletes adatok

felvi.hu

További felvilágosítás 

BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar  
1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.  
T: 06-1-374-6297

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM