Keresés:
Duális képzés

Duális képzés a BGE-KVIK-en

 

A duális képzés célja a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolása. A képzés keretében a hallgató a hagyományosnál lényegesen hosszabb szakmai gyakorlaton vehet részt, így az elméleti tudás mellett komoly munkaerő-piaci tapasztalatra és előnyre tehet szert. A duális hallgató tanévenként, összesen 26 hetet tölt az iskolapadban, és 22 hetet a vállalkozásnál, továbbá a szakmai gyakorlatos félév alatt is a partnerszervezetnél dolgozik. A vállalkozással kötött hallgatói munkaszerződés értelmében a képzés teljes idejére hallgatói ösztöndíjat kap.

 

Miért érdemes a duális képzést választani?

 

Magas színvonalú, gyakorlatorientált képzés: valódi problémákkal, kihívásokkal, feladatokkal kell megbirkóznia vállalati környezetben, ezen kívül a választott szakmája legkorszerűbb megoldásait a legjobb szakemberektől tanulhatja meg.

 

Kiváló lehetőségek a munkaerőpiacon: a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a duális képzésben tanulók 85%-a munkaszerződéssel kerül ki az egyetemről.

 

Pénzügyi önállóság, munkalehetőség: a gyakorlati idő során hallgatói munkaviszonyba kerül a választott vállalkozással, így munkabért is kap.

 

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelemi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának duális partnerei a 2021/2022-es tanévben:

 

Turizmus-vendéglátás alapszak

Accor-Pannonia Hotels Zrt.

N-U-R Neckermann Kft.

Contact Travel Kft.

 

Kereskedelem és marketing alapszak

Auchan Magyarország Kft.

Avis Budget Group BSC Kft.

CBA Kereskedelmi Kft.

Clair and Curtis Communication Kft.

Coca-Cola HBC Magyarország Kft.

CO-OP Hungary Zrt.

Penny-Market Kereskedelmi Kft.

Praktiker Magyarország Kft.

Rail Cargo Hungaria Zrt.

SPAR Magyarország Kft. 

Hogyan lehet a duális képzésre jelentkezni?

 

Duális képzésre a felsőoktatási intézménybe történő jelentkezéssel egyidejűleg és az alapszaknak megfelelő duális partnerszervezetnél közvetlenül lehet jelentkezni.

 

Felsőoktatási intézményhez:

Amennyiben duális képzésben kezdené tanulmányait, akkor a felvételi eljárás során duális képzési lehetőségre utaló lábjegyzettel rendelkező képzésre kell jelentkeznie 2021. február 15-ig.

 

Partnerszervezethez:

A duális partnerszervezetek eltérő felvételi eljárásrendet és kiválasztási módszert alkalmaznak. Pályázni minden esetben írásban lehet a partnerszervezetek által megadott módokon és határidőkön belül, amelyek elérthetők a BGE-KVIK honlapjának duális képzésről szóló oldalán. Egy hallgató több vállalkozáshoz is beadhatja a jelentkezését.

 

A partnerszervezethez történő jelentkezés részletei és a partnerszervezetek elérhetőségei megtalálható az alábbi oldalon:

                                                  https://uni-bge.hu/Dualiskepzes

 

Felvétel a duális képzésre

 

Az a jelentkező válhat duális hallgatóvá, aki felsőoktatási intézménybe felvételt nyer és a partnerszervezet, ahová pályázott, kiválasztja. A partnerszervezet döntéséről köteles a mindenkori felvételi eljárás sorrend módosítási határidejéig értesítenie duális jelöltjeit. Így a partnerszervezet döntésének ismeretében a felvételizőnek lehetősége van a felsőoktatási felvételi esélyeinek növelésére a sorrend módosítása által.

 

A duális képzésben állami ösztöndíjas és önköltséges hallgatók egyaránt részt vehetnek.

 

További részleteket a duális felsőoktatási képzésről az alábbi weblapokon talál:

 

Duális Diploma                            http://www.dualisdiploma.hu/

Felvi.hu                                      https://www.felvi.hu/felveteli/dualisdiploma

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM