Keresés:
Események
«2018. július»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Turizmus-vendéglátás (német nyelven)

Turizmus-vendéglátás alapképzési szak német nyelven

Nappali munkarendű közgazdász alapképzés

Állami ösztöndíjas és önköltséges képzési formában

A szerezhető végzettség megnevezése

Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon

Választható specializáció

  • idegenforgalom és szálloda

Képzési idő

7 félév, a 6. szemeszterben a hallgató összefüggő, képzési helyen kívüli szakmai gyakorlatát tölti.

Elhelyezkedési lehetőségek

A fenti tartalmú képzéssel hallgatóink alkalmassá válnak a turizmus egyéni és társas vállalkozásainak működtetésére. Az itt végzett szakemberek elhelyezkedhetnek a turisztikai vállalkozásoknál (szálláshely szolgáltatók, utazási irodák, közlekedési társaságok), a turizmus non-profit szervezeteinél, a közigazgatás idegenforgalmi területein. Az idegen nyelven történő oktatás lehetővé teszi, hogy végzett hallgatóink jobb eséllyel helyezkedhetnek el az EU, illetve más nemzetközi munkaerő-piacokon is.

Követelmények a tanulmányok során

Szóbeli és írásbeli vizsgák, szakmai gyakorlati beszámoló készítése, egy második idegen nyelvből tett középfokú komplex típusú, szakmai nyelvvizsga, szakdolgozat készítése, szóbeli záróvizsga.
Az alapfokozat megszerzéséhez legalább két idegen nyelvből államilag elismert középfokú (B2) komplex típusú, a képzési területnek megfelelő szaknyelvi nyelvvizsga – amelyek közül az egyik államilag elismert felsőfokú (C1) komplex típusú, általános nyelvvizsgával kiváltható – vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges. A befejezett tanulmányokat igazoló oklevél államilag elismert egynyelvű, komplex típusú, felsőfokú C1 nyelvvizsgának felel meg. A tanulmányok záróvizsgával fejeződnek be.

Felvételi feltételek

A Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató 2017. című kiadványban rögzítettek szerint, továbbá a www.felvi.hu honlapon találhatók részletes információk.

Önköltség és egyéb díjak

Az önköltséges képzésben részt vevő hallgatók önköltséget és egyéb díjat fizetnek. Az önköltség összege a 2017/2018. tanévben 280.000 Ft/félév + 160.000 Ft/félév idegen nyelvi képzési hozzájárulást fizetnek a német nyelvű képzésben részt vevő hallgatók.
Azon idegen nyelvű képzések esetén, ahol a külföldi partner intézmény oklevelének a megszerzésre is van lehetőség a külföldi felsőoktatási partnerrel kötött szerződés alapján, a hallgatóval beiratkozáskor kötendő képzési szerződés tartalmazza ennek a költségeit.

A képzés állami ösztöndíjas képzési formában is indul.

Részletes adatok

felvi.hu

További felvilágosítás

BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és
Idegenforgalmi Kar
1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
T: 06-1-374-6297

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM