Keresés:
Események
«2018. július»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Turizmus-vendéglátás (távoktatás)

Turizmus-vendéglátás alapképzési szak

Távoktatás munkarendű közgazdász alapképzés önköltséges képzési formában

A szerezhető végzettség megnevezése

  • Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon

Választható specializációk 

  • idegenforgalom és szálloda, 
  • vendéglátás és szálloda 

Képzési idő

7 félév, távoktatás munkarendű képzésben a konzultációk szombati napokon kerülnek megtartásra.

Elhelyezkedési lehetőségek

A fenti tartalmú képzésekkel hallgatóink 

  • alkalmassá válnak a turizmus egyéni és társas vállalkozásainak működtetésére, elhelyezkedhetnek turisztikai vállalkozásoknál (szálláshely-szolgáltatók, utazási irodák, közlekedési társaságok), a turizmus non-profit szervezeteinél, a közigazgatás idegenforgalmi területein, illetve 
  • a vendéglátás és a szállodaipar hazai illetve nemzetközi vállalkozásainak szakmai és funkcionális területein közép- és felsővezetői feladatokat láthatnak el. 

Képzés jellemzői

A távoktatás munkarend alapvetően rugalmasabb, széleskörű hallgatói önállóságot biztosít. A közgazdász oklevél megszerzésének tanulmányi ideje is rugalmasan került megállapításra. A vizsgakötelezettségek teljesítésének minimális időtartama 3 év. A távoktatás munkarendben a tananyag elsajátítása döntően egyéni tanulással, a kiadott írásos tananyag egyéni feldolgozásával, így az előre meghirdetett előadás jellegű és kisebb csoportokra osztott konzultációval történik. A tantárgyak egymásra épülése megkívánja, hogy bizonyos sorrend legyen az egyes tantárgyak között. Ezt a sorrendet követik a különböző konzultációk. A konzultációk látogatása nem kötelező, de nagyban segíti a felkészülést. A hallgató önállóan döntheti el, illetve tervezheti meg, hogy a rendelkezésre álló képzési időben az egyes tantárgyakra mennyi időt fordít. Ha a hallgató egy-egy tantárgyat elsajátított, az előre megadott vizsganapokon vizsgázhat. Amennyiben az írott tananyag és a programban szereplő konzultációk nem elegendőek a felkészüléshez, térítés ellenében többletkonzultációk is igényelhetők valamennyi tantárgyból. A hallgatók minden tantárgyból megkapják az írásos tananyagot, az egyes tantárgyak követelményeit, és a vizsgafeltételt jelentő házi feladatokat. A beadott házi feladatokat kijavítva visszakapják, ezzel saját haladásukat is jobban tudják ellenőrizni. A képzési idő végén kerül sor a szakdolgozat témaválasztására, amely valamely szakmai tanktárgyhoz kapcsolódik. A szakdolgozat megvédése záróvizsga bizottság előtt történik.

Felvételi feltételek

A Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató 2017. részletesen tartalmazza a felvételi követelményeket, továbbá a www.felvi.hu honlapon is találhatók részletes információk.

Önköltség és egyéb díjak

Az önköltség összege a 2017/2018. tanévben távoktatás munkarendben (KVIK) tananyaggal együtt 240.000 Ft/félév.

Részletes adatok

felvi.hu

További felvilágosítás

BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar  
1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.                  
T: 06-1-374-6297

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM