Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

HÖK

Ahogy minden felsőoktatási intézményben, karunkon is működik Hallgatói Önkormányzat, azaz HÖK, amelynek tagjai a kar hallgatói közül kerülnek ki.

Feladatunk a BGE KVIK-re járó hallgatók érdekeinek képviselete, kérdéseik megválaszolása, információ nyújtása az egyetemmel és a felsőoktatással kapcsolatban. Célunk, hogy megkönnyítsük a hallgatók mindennapjait, összekötő kapcsot képezzünk a hallgatótársaink és az egyetem vezetése között.

Tájékoztatókat és fogadóórákat szervezünk annak érdekében, hogy személyesen is fel tudjátok tenni kérdéseiteket nekünk az ösztöndíjakkal vagy a tanulmányaitokkal kapcsolatban. Bármikor várjuk kérdéseiteket a fentiekkel kapcsolatban vagy bármilyen más, egyetemet érintő témáról.

Mindemellett pedig az egyetemi mindennapokat igyekszünk színesebbé, izgalmasabbá tenni számtalan programmal és rendezvénnyel. Ilyen a Gólyatábor, Gólyabál, KVIKnik, sok izgalmas előadás és a hamisíthatatlan egyetemi bulik!

A Hallgatói Önkormányzat több mint 80 tagot számlál, akik folyamatosan azon dolgoznak, hogy mindez megvalósulhasson. A szervezeten belül szekciókban dolgozunk, amit az adott szekcióért felelős elnöki megbízott irányít.

A HÖK döntéshozó szerve a Küldöttgyűlés, amely jelenleg 21 főből áll. Ti, vagyis a kar hallgatói választottátok meg pályázatuk alapján a jelenlegi képviselőket, amit ezúton is köszönünk nektek! Mandátumuk egy évre szól.

Ehhez a szervezethez kapcsolódik a Diákjóléti Bizottság (DJB), hiszen az elnök és a tagok is a mandátumos képviselők közül kerülnek ki. Hozzájuk tartozik a megpályázható ösztöndíjak közel 80%-a. Feladatuk ezen ösztöndíjpályázatok kiírása, a beérkezett pályázatok elbírálása, az ezekkel kapcsolatos tájékoztatás és kérdések megválaszolása.

Ezen felül még része a KOB, azaz a Kollégiumi Bizottság, amelynek tagjai a kollégisták közül választott képviselők, a szakkollégium elnöke és a kollégium igazgatója. Hatáskörük kiterjed minden, a kollégistákat érintő ügy véleményezése, illetve a részvétel az ilyen ügyekre vonatkozó döntések meghozatalában.

A Kollégiumi Felvételi Bizottság tagjai döntenek a hallgatók kollégiumi felvételéről. Feladatuk továbbá kulturális, sport- és szakmai rendezvények szervezése a kollégisták számára.

Ha bármilyen kérdésed lenne, fordulj hozzánk bátran!

 

Elérhetőségeink:

Irodánk: az Alkotmány utcai épületben a 108/A-ban

Telefon: +361 374 6221 vagy +361 374 6245 vagy +361 374 6246

E-mailen: hello@kvikhok.hu

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM