Keresés:
Események
«2020. január»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Dr. Törcsvári Zsolt CSc

Dr. Törcsvári Zsolt CSc

TDK felelős - MITO
Főiskolai tanár

Elérhetőségek:
  • Szobaszám: Módszertani Intézeti Tanszéki Osztály, I. emelet 111/115. szoba
  • Telefon: 1/374-6200 / 275-ös mellék, 1/374-6244
  • Belső telefon: 275-ös mellék
  • Email: Torcsvari.Zsolt@uni-bge.hu

Bemutatkozás

A Kossuth Lajos Tudományegyetemen matematika-fizika szakos középiskolai tanárként végeztem. 1994-ben lettem a közgazdaságtudomány kandidátusa.

Orosz nyelvből középfokú, német nyelvből alapfokú állami nyelvvizsgám van.

 

1985-től a füzesabonyi Postaforgalmi Szakközépiskolában tanítottam matematikát, fizikát, technikát, elektrotechnikát, híradástechnikát, és telex-műszaki ismereteket. Számítástechnika szakkört vezettem, emellett a szakközépiskola kollégiumának nevelőtanára voltam.

1986-ban matematikai analízis gyakorlatot vezettem az Egri Tanárképző Főiskolán.

1988-tól 2013 februárjáig dolgoztam a gyöngyösi felsőoktatásban, 2008-tól, mint főiskolai tanár.

 

1989-től kapcsolódtam be a tudományos munkába. Adatfelvivő és feldolgozó szoftverek kifejlesztésével, a módszertani háttér biztosításával segítettem a Dr. Magda Sándor által vezetett OTKA pályázatot.

 

Oktatott főbb tantárgycsoportok, tantárgyak: számítástechnika, matematika, földméréstan, statisztika, matematika, írás- és prezentációs készség fejlesztése a nappali, a levelező és a távoktatási tagozaton. A mesterképzésben a Kutatásmódszertan, Elemzés módszertan, Társadalmi gazdasági előrejelzések tantárgyak  tantárgyfelelőse voltam. Részt vállaltam a tanszékhez tartozó tantárgyak jegyzeteinek elkészítésében is. A jénai főiskolával közös kutatás keretében foglalkoztam a hallgatók középiskolai tudásszintjének felmérésével, a hiányosságok megszüntetésének lehetőségeivel.

 

1989-től tíz éven át voltam a Felvételi Előkészítő Bizottság Kari Vezetője. 2001-től 2003 decemberéig a Távoktatási Központ igazgatója, a Távoktatási Tagozat Tanulmányi Bizottságának elnöke.

2004 januárjától 2006-ig a főiskola Pályázati Tanácsának tagja, a Minőségellenőrzési Bizottság Titkára, a Tanulmányi Bizottság elnöke mindhárom tagozaton. A Gazdálkodási karon a Kari Oktatási és Minőségügyi Bizottság elnökeként dolgoztam több éven át, a kar megszűnéséig.

 

2002-től 2006-ig a Gyöngyöshalász önkormányzati képviselő testületében a Pénzügyi bizottság elnökeként dolgoztam, amikor több-száz milliós pályázathoz kapcsolódó beruházás valósult meg a községben.

 

2013 februárjától dolgozom a BGF KVIK karán, a MITO osztályán. Matematika, statisztika és informatika jellegű tárgyak oktatásában veszek részt.

 

Tagja vagyok a Miskolci Akadémiai Bizottság (MAB) Mezőgazdasági Szakbizottság Agrár-közgazdasági Munkabizottságának. 2005 óta a Magyar Statisztikai Társaság Statisztika-oktatási Szakosztályának. 2007-ben a szakosztály vezetőségi tagjának választottak. Az MTA IX. osztály Statisztikai Bizottsága Doktori képviselői nevében tett felkérés után tagként veszek részt a Bizottság munkájában. 

Nős vagyok, gyermekeim: Gergő (1992), Zsombor (1996), Csenge (1999).

Hobbim a család, a tanítás, zene (ének, zongora), versek, tánc, sport (futás, úszás, tollasozás, kettlebell), beszélgetés a hallgatókkal.

 

Kutatási területek

Általában a különböző szakmai területen kutató kollégáimnak és hallgatóimnak segítettem, segítek módszertani ismereteimmel, így a legkülönbözőbb területeken lehet találkozni publikációimmal. Sok hallgatóm ért el szép sikert TDK dolgozatával.  Mindig szívesen foglalkozom az érdeklődő hallgatókkal.

Kutattunk a munkaerő piaccal kapcsolatban, az állattenyésztésben - például a vállalkozások optimális méretét -, a növénytermesztésben különböző technológiákat dolgoztunk ki -beadott szabadalmam is van -, vizsgáltuk a növényvédelem lehetőségeit - pókot tenyésztve atkák ellen -, készítettünk szezonalitást figyelve a készletet automatikusan optimalizáló raktárkészlet nyilvántartó programot, stb.

Vizsgáltuk a matematika, statisztika oktatás hatékonyságának növelésével kapcsolatos lehetőségeket. A statisztika Excellel történő oktatásának hatékonyságát, előnyeit a papíron való számolás helyett.

 Legutóbb a fenntartható fejlődés témakörében jelent meg számos publikációm.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM