Keresés:
Dokumentumok
Események
«2020. augusztus»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Dr. Dr. Németh Patrícia

Dr. Dr. Németh Patrícia

Egyetemi TDT titkár
főiskolai docens PhD

Elérhetőségek:

Bemutatkozás

Első diplomámat a főiskolánk (akkor még KVIF) falai között szereztem kereskedelmi szakon, külkereskedelmi szakirányon. Akkori kedvenc tanáraim ma már kedves kollégáim lettek. Dolgoztam egy nemzetközi reklámcégnél, valamint újságíróként, a MUOSZ újságíró iskolájának elvégzésével.

A főiskolai diploma megszerzése után a továbbtanulás mellett döntöttem, és második diplomámat a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szereztem környezeti menedzsment speciális szakirányon és külkereskedelmi szakirányon, így tehát okleveles környezetgazdász és közgazdász vagyok, és teljes mértékben elkötelezett a környezet- és a természetvédelem iránt. Ezután Svájcban (Webster University) és Franciaországban (HEC) tanultam, majd 5 évig tanítottam a Budapesti Corvinus Egyetemen főállású oktatóként, és ezalatt megírtam a doktori disszertációmat. PhD doktori fokozatomat (summa cum laude) 2008. elején szereztem meg. Főiskolánkon 5 éve tanítok magyar és angol nyelven. Fő tantárgyaim a kereskedelem és a kereskedelmi vállalkozások köré csoportosulnak. Elkötelezettségemből adódóan a kereskedelem mellett oktatom az Environmental Economics és a Környezettudatos vállalatirányítás tárgyakat – melyek során környezetudatossá szeretném formálni a hallgatókat.

A Magyar Közgazdasági Társaság Környezetgazdaságtani Szakosztályának vagyok a titkára, és Kereskedelmi Szakorsztályának tevékeny tagja.

Számos szakmai cikket írtam, részt vettem magyar és angol tananyagok kidolgozásában, több nemzetközi egyetemi kutatásban (melyek közül kiemelkedő az OECD kutatása, melynek koordinátora is voltam) és tanulmányírásban, publikáltam szakkönyvekben, és neves szakmai folyóiratokban. (jelenleg is)

Tagságok

Magyar Tudományos Akadémia, Gazdaság- és Jogtudományok Osztálya, Közgazdaságtudományi Bizottság

Szakosztály titkár – Magyar Közgazdasági Társaság, Környezetgazdaságtani szakosztály

Magyar Közgazdasági Társaság, Kereskedelmi Szakosztály tag

Agora – KVIK folyóirat – szerkesztőbizottsági tag

Kutatási területek

kereskedelmi vállalkozások

gazdálkodás

közgazdaságtan

projektmenedzsment

környezetgazdaságtan

vállalati környezetvédelem

Fogadóóra

Helye Ideje Megjegyzés
Alkotmány u. 9-11. II / 219 Az aktuális félévre vagy vizsgaidőszakra vonatkozó időpontok a hírek menüpontban találhatók
Oktatott tantárgy(ak)

Ebben a félévben nem oktat.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM